Отидете към основна версия

3 661 81

В Германия: Русия може да „отмие“ обърканите въоръжени сили на Европа

  • германия-
  • русия-
  • нато-
  • война

Немски генерали предполагат, че НАТО може да не е в състояние да спечели „първата битка“, ако избухне отбранителна война на Изток

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европейските въоръжени сили не са подготвени за война с Русия и са застрашени да бъдат „измити“ от Путин, предупреди водещ военен историк, пише gbnews.com.

Професорът по военна история в Потсдамския университет Сьонке Нейцел /на снимката/ каза, че може да отнеме повече от десетилетие, преди Германия да бъде готова за война.

Твърдението идва в момент, когато няколко германски генерали намекнаха, че НАТО може да не е в състояние да спечели "първата битка" в отбранителна война на източния фланг.

Те казаха, че ще се стремят да изпратят достатъчен брой войници и оборудване на фронтовата линия "достатъчно бързо".

Професор Нейцел заяви на Берлинската конференция по сигурността: „Имаме нужда от повече пари. Нуждаем се от повече хора. Не можем да изключим, че Бундесверът /германските въоръжени сили/ ще трябва да се бие. Ще стоим до ковчезите на гробовете на войниците и ще ни питат: „Какво направихте? Ще трябва да обясним на майките и бащите, защо войниците не са могли да изпълняват задачите си. А в момента можем да умрем храбро, само ако има война. Много ясно е: ако нашите въоръжени сили ще се бият, те ще умрат без дронове, противовъздушна отбрана, без достатъчно доставки. Сега достатъчно ясни ли сме с нашето послание /към лидерите на Германия/? Те ще умрат и това е ваша отговорност", заяви професорът.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.

Свързани новини