Отидете към основна версия

3 233 11

Бойко Борисов: От ДПС правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ (обновена)

  • бойко борисов-
  • герб-
  • депутати-
  • дпс

Според бившия премиер партията му е в много добра кондиция

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мисля, че от 97 депутати двама са около 2%. Това не ме тревожи. В рамките на този парламент тяхното напускане няма никакво значение. Партията е в много добра кондиция", това заяви пред "Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпроса разпада ли се партията.

Коментарът бе по повод на напускането на парламентарната група на ГЕРБ на депутатите Георги Марков и Светлин Танчев, които пожелаха да станат независими.

По думите на Бойко Борисов, вече 7 месеца ДПС и Ахмед Доган правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ, като подчерта, че в момента именно Доган управлява България.

"Ние сме си направили своите изводи по издигането и утвърждаването на кадри. Ще гледам вече по-прецизно", заключи лидерът на ГЕРБ.

Той заяви и че в партията не са контролирали никого. "Компромати излизат само срещу нас, срещу никой друг", обясни той.

На въпрос не е ли проблем, че кадруването в партията е оставено в ръцете на Цветанов, Борисов каза, че четири години се е занимавал да строи магистрали, естакади и зали.

Той бе категоричен, че няма да се раздели със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов заради кадровата политика:

„Вярвам му. И той като всички хора допуска грешки. Цветанов е направил и прави много за ГЕРБ."
Борисов отказа да коментира и съдебните процеси срещу Цветанов, "докато не се докаже, че той е невинен".

"Никога не е имало договорка за съвместно управление с ДПС. Има един важен човек в тази държава и това е Ахмед Доган. Всички останали са функция", коментира още Бойко Борисов въпроса дали по време на управлението си ГЕРБ са били „заедно” с ДПС.

„Една от целите на тези хора е да губим времето си с такива приказки. Има 4-5 изключително важни злободневни теми в държавата”, подчерта Борисов и пожела да смени темата, като не скри, че не му е приятна.

Основните проблеми, които Борисов очерта в студиото на „Здравей, България”, бяха „Южен поток”, VІІ реактор на АЕЦ „Козлодуй”, оставката на председателя на ДКЕВР Анжела Тонева и заемът в размер на 4,3 милиарда, взет от правителството.

Бойко Борисов коментира причините за оставките в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране така:
„Тези, които напуснаха ДКЕВР, или ги карат да задържат цените на тока, или ги карат да фалират НЕК и да го изкупят на безценица. По лични причини напуснала – няма такова нещо”.

По повод на операцията на менискуса, лидерът на ГЕРБ предложи да даде на водещите диск със запис на цялата процедура, ако имат нерви да я изгледат, и поясни, че лекарите вече правели запис на всички операции за свои медицински цели.

Относно визитата си в Израел, Борисов обясни, че не знае колко струва, защото е платена от касата на партията, но уточни, че времето било студено и не са ходили на плаж, дори не са стигнали до Божи гроб. На обвинението, че не се е явил в комисията на Сидеров, когато е разглеждан сигналът за корупция срещу него, бившият премиер репликира: „Къде, на плажа Варадеро ли да го намеря?!“.

ххх

Преди участието на бившия премиер в ефир пред Нова телевизия се бяха събрали недоволни от партията му хора със свирки и плакати „ГЕРБ = СИК”, „Боко, добре дошъл в твоята телевизия”, "Подарък от Бареков" и други. Някои от тях носеха знамена на „България без цензура” и тениски с лика на Николай Бареков. "Колкото съм бил в СИК, толкова съм и собственик на Нова телевизия", категоричен бе Борисов в началото на разговора в студиото по отношение на съмненията, че той контролира тази медия. За да подкрепи твърдението си, лидерът на ГЕРБ обясни, че е получил десетки есемеси, в които продуцентът на "Здравей, България" го кани да гостува в студиото на Нова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини