Last news in Fakti

12 Декември, 2013 08:38 3 225 11

Бойко Борисов: От ДПС правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ (обновена)

  • бойко борисов-
  • герб-
  • депутати-
  • дпс

Според бившия премиер партията му е в много добра кондиция

Бойко Борисов: От ДПС правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мисля, че от 97 депутати двама са около 2%. Това не ме тревожи. В рамките на този парламент тяхното напускане няма никакво значение. Партията е в много добра кондиция", това заяви пред "Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпроса разпада ли се партията.

Коментарът бе по повод на напускането на парламентарната група на ГЕРБ на депутатите Георги Марков и Светлин Танчев, които пожелаха да станат независими.

По думите на Бойко Борисов, вече 7 месеца ДПС и Ахмед Доган правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ, като подчерта, че в момента именно Доган управлява България.

"Ние сме си направили своите изводи по издигането и утвърждаването на кадри. Ще гледам вече по-прецизно", заключи лидерът на ГЕРБ.

Той заяви и че в партията не са контролирали никого. "Компромати излизат само срещу нас, срещу никой друг", обясни той.

На въпрос не е ли проблем, че кадруването в партията е оставено в ръцете на Цветанов, Борисов каза, че четири години се е занимавал да строи магистрали, естакади и зали.

Той бе категоричен, че няма да се раздели със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов заради кадровата политика:

„Вярвам му. И той като всички хора допуска грешки. Цветанов е направил и прави много за ГЕРБ."
Борисов отказа да коментира и съдебните процеси срещу Цветанов, "докато не се докаже, че той е невинен".

"Никога не е имало договорка за съвместно управление с ДПС. Има един важен човек в тази държава и това е Ахмед Доган. Всички останали са функция", коментира още Бойко Борисов въпроса дали по време на управлението си ГЕРБ са били „заедно” с ДПС.

„Една от целите на тези хора е да губим времето си с такива приказки. Има 4-5 изключително важни злободневни теми в държавата”, подчерта Борисов и пожела да смени темата, като не скри, че не му е приятна.

Основните проблеми, които Борисов очерта в студиото на „Здравей, България”, бяха „Южен поток”, VІІ реактор на АЕЦ „Козлодуй”, оставката на председателя на ДКЕВР Анжела Тонева и заемът в размер на 4,3 милиарда, взет от правителството.

Бойко Борисов коментира причините за оставките в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране така:
„Тези, които напуснаха ДКЕВР, или ги карат да задържат цените на тока, или ги карат да фалират НЕК и да го изкупят на безценица. По лични причини напуснала – няма такова нещо”.

По повод на операцията на менискуса, лидерът на ГЕРБ предложи да даде на водещите диск със запис на цялата процедура, ако имат нерви да я изгледат, и поясни, че лекарите вече правели запис на всички операции за свои медицински цели.

Относно визитата си в Израел, Борисов обясни, че не знае колко струва, защото е платена от касата на партията, но уточни, че времето било студено и не са ходили на плаж, дори не са стигнали до Божи гроб. На обвинението, че не се е явил в комисията на Сидеров, когато е разглеждан сигналът за корупция срещу него, бившият премиер репликира: „Къде, на плажа Варадеро ли да го намеря?!“.

ххх

Преди участието на бившия премиер в ефир пред Нова телевизия се бяха събрали недоволни от партията му хора със свирки и плакати „ГЕРБ = СИК”, „Боко, добре дошъл в твоята телевизия”, "Подарък от Бареков" и други. Някои от тях носеха знамена на „България без цензура” и тениски с лика на Николай Бареков. "Колкото съм бил в СИК, толкова съм и собственик на Нова телевизия", категоричен бе Борисов в началото на разговора в студиото по отношение на съмненията, че той контролира тази медия. За да подкрепи твърдението си, лидерът на ГЕРБ обясни, че е получил десетки есемеси, в които продуцентът на "Здравей, България" го кани да гостува в студиото на Нова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диканеца

    1 0 Отговор
    Телевизия БТВ и телевизия 7дни са поръчкови.Едните викат :осана:Боико,а другите :разпни го:А коя на коѝ е всеки може да разбере ако ги гледа!!! В края на краѝщата всичките телевизии са
  • 2 Andrea Ivanova

    5 1 Отговор
    По-точно ГЕРБ направи всичко възможно с поведението си да даде преднината на БСП и ДПС. Сами на себе си се сърдете.
  • 3 Нови Политици

    1 0 Отговор
    Te ще станат повече от 2% Борисов! Ще има значение!
  • 4 nakata88bg .

    4 1 Отговор
    на бойко вече му е навик да се оправдава с БСП, мъж без топки
  • 5 Станимир Христов

    3 2 Отговор
    На този палячо имаше ли някой който да не му е виновен...
  • 6 Минк На

    2 1 Отговор
    На крива ракета,космосът й пречи!
  • 7 Владислав Димитров

    2 2 Отговор
    Много ти вярваше народа на теб Бойко и ти много хора излъга ! А за ония баламурници от ДПС и БСП т.н. не ми се и пише ! Вижте се до къде докарахте България ве изедници , поне да бяхте млъкнали . Всички вие заслужавате един общ синджир и айдеее в Дунава , ама там където е по-дълбоко и е по силно течението , че после да не могат да ви намерят.
  • 8 Toko

    2 0 Отговор
    Боко,така ще е,щото като си подбираш съпартийците, ги търсиш да са тиквеници като тебе- ха сега сърди се на себе си!
  • 9 Boris Metodieva

    0 1 Отговор
    През последните 25 години ръководствата на всички партии чрез икономически и организациони хватки управляват същите като ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА Членоветена местните партиини структури са само гласоподаватели не се взема техното мнение по проблемите на обществото както и по въпросите подлежащи на обсъждане в парламента по същият начин дестваше и ГЕРБ и трябва да анализира кой е виновен за това НО АЗ ПИТАМ ЗАЩО БСП ДПС АТАКА КРИМИНАЛНИЯТ КОНТИНГЕНТ в един ГЛАС са срещу Боико Борисов С какво ги уплаши ТОЙ
  • 10 pacoran

    2 1 Отговор
    Като гледам кви са пред Нова Телевизия просто си личат платените подлоги на Дудука!!!
  • 11 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 0 Отговор
    Тиквата да върви при ердоган. Да не го мъкне в България.