Отидете към основна версия

1 544 15

Няма сянка под "Кривата круша"!

  • конституция-
  • герб-
  • бкп

Партията на Борисов фактически замести БКП. В името на "стабилността" писателите на Избирателния закон намериха начин да предпазят "доминиращата" партия от сменяемостта, за която всички нормални граждани копнеят, чрез парламентарни избори с Един тур!

Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кривата круша до която стигна политическата върхушка се нарича "Конституция"! Написана "на колено" от кадри на ЦК на БКП за да превърне политическата /еднопартийна/ власт в икономическа, тя съдържа няколко спирачки. Най-фаталната от тях е Избирателната система. Започвам от очевадната доминираща позиция на Герб.

Партията на Борисов фактически замести БКП. В името на "стабилността" писателите на Избирателния закон намериха начин да предпазят "доминиращата" партия от сменяемостта, за която всички нормални граждани копнеят, чрез парламентарни избори с Един тур! Защо бе джанъм, нали сте професори, академици, публикували дебели книги и пътували в чужбина.

Чели сте и сте писали достатъчно, но бъкел не обелвате пред факта, че президентските и местните избори са с два тура, а парламентарните с един?!

Толкова ли е трудно, да пренапишете избирателния закон с една малка поправка - народа да гласува на Два тура, вместо да ходи пет пъти годишно на избори? Това може би според някои - нищо няма да промени, защото Герб пак ще спечели!

Да, това е така, ще спечели, но без да преговаря и пазарува патерици! Ще спечели и ще носи сама цялата отговорност без сглобки и договорки, които да ѝ позволяват да хвърля вината за провала на ортаците си. В същото време останалите партии, не само ще критикуват действията на управляващите, а ще стегнат редиците си в истинска опозиция, с убедителна програма, която да бъде алтернатива на Герб.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.

Свързани новини