Отидете към основна версия

2 754 24

Ново чиновническо „Преджобване”

  • огнян гърков-
  • чиновници-
  • еврозона-
  • нато

Както винаги – след избори! Но управляващи сега „служебници” надминават себе си по наглост! Всъщност те вършат черната работа на евентуално правителство на „победителите в последните избори”  със 7-8% от реалните гласове на правоимащите избиратели

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както винаги – след избори! Но управляващи сега „служебници” надминават себе си по наглост! Всъщност те вършат черната работа на евентуално правителство на „победителите в последните избори” със 7-8% от реалните гласове на правоимащите избиратели. (Без единодушно заяждания от всички опашкар под- или полковник от „Величие”-то). Правителствените случайници продължават да ползват външни заеми, докато васалните медии ни обливат с първосигнална, примитивна пропаганда-дезинфо за недосегаемостта на България от войната в Украйна. И за келепира от еврозоната.

След като отказаха с измислени и недоказуеми аргументи да изпълнят волята на стотици хиляди избиратели за референдум по темата. Разсейват се и от идеята „да еманципират себе си” от правомощия над народната воля в съответния закон. Или пък за актуализирано предоговаряне на Договора за присъединяване към ЕС. Недай Боже пък за дори закъснял референдум за членството ни в ЕС и НАТО! Вместо това като приоритети на служебното и на което и да е евентуално следващо правителство-„сглобка” при сегашната конфигурация се очертават:

1.ВЪТРЕШНОПОЛИТИЧЕСКИ: Запазването и нарастване на чиновничеството и повишаване на заплатите и премиите му за нищо-не-правене.

Чрез:

А) Поредното ненужно издаване на нови лични карти, вкл. и на безсрочните. Разбира се отново ще се оправдаят с някоя безумна брюкселско-чиновническа директива.

Б) Измъдрили са и предложение цената на водата да се пресмятала „по нова формула”. Т.е. според новия им проект на Закона за водоснабдяването и канализацията всеки български гражданин да плащал такса водомер дори за празна къща на село или за апартамент, в който никой не живее и при нулева консумация на вода за дадения месец. Проекто-законът „бил пуснат” на обществено обсъждане от хрантутниците на регионалното министерство. Таксата водомер да бъдела фиксирана. И: да бъдела сътворена нова хранилка на платени по нов щат ненужници, т.е. на отделен воден регулатор, извън сегашната Комисия за енергийно и водно регулиране.

*Готви се и по-голямо поскъпване на тока. ЕРП-тата искали фиксирана такса „електромер” дори и да не ползваме електроенергия. АНАЛОГИЧНО с водата и „таксата водомер” !

**Текущата цел е И нарастване на перманентния стрес и натиск спрямо възрастното и социално нестабилната част от населението с оглед по-нататъшното му обедняване и морално тероризиране. Нищо чудно, същевременно на лакеите на „атлантико-евро ценностите” да им е спусната директива по-възрастното население да бъде постепенно лишавано от недвижима собственост. Почти единствената реална опора на българина от турско робство насам! Кои сме ние от бившите соцстрани та да имаме собствени жилища? У нас по данни на Евростат делът на хората, живеещи в собствени жилища, е около 94%. В Румъния 96%, Литва и Словакия с по 89%, Унгария с 87% и Латвия с 84%. В топ 7 влизат Естония и изключението /винаги кап-/ Испания с по 83%. На дъното „на класацията” е Германия, където едва 46% от населението живее в собствен дом. В Австрия този дял също е сравнително нисък - 52%. Сред останалите страни-членки на НАТО и ЕС с нисък дял на собствениците на жилища са Франция, Дания, Ниската земя и Полша, с малко над 50%.

2.ВЪНШНА ПОЛИТИКА: Според песимистите крайната цел на марионетните ни правителства и 3-4 чужди посолства е постепенното освобождаване на територията България за поредния владетел-колонизатор от непосредствено южно съседство или по- от на север в Европа. А защо не от семитите-душмани на арабите в Близкия Изток? Извън това, че безпрекословно се „надградихме” като база на собственика на Алианса. С усърдна въртиопащина и преданост!

***А чиновничеството настъпва и се разраства! Преди дни бивш вицепремиер заяви, че след 2009 г. администрацията се е разрастнала при вече 1 милион население по-малко. Друг/а екс вице-премиер сподели по бивша компетентност в правителството, че независимо от омайващите приказки страната ни усвоява ЕДВА 4 % от предоставяните ѝ евросубсидии?!

Вместо компютърописците от министерствата на земеделието и регионалното развитие и благоустройството да се заемат с нещо полезно, напр. постепенно възстановяване на напоителните системи. Румънците напр. за 3 години изградиха 18 млн. дка поливно земеделие, ние от демонтажа им по времето на министър Мирослав Найденов досега – нула. Но пък в угода на селскостопанските производители от екс-колонизаторските страни в ЕС и света. Гърци и турци продължават да си поливат от пълноводните ни реки Тунджа, Марица и Места и да ни продават „тяхна” продукция. При това, Аллах знае особено в Турция, или в Украйна, с какви препарати са третирани.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.

Свързани новини