Отидете към основна версия

2 958 37

Един Милен на 58 г., когото помним!

  • милен-
  • цветков-
  • рожден ден-
  • спомен

И как животът спира за секунди след удар с 99 км/ч

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един Милен на 58 г., когото помним! Да, за Милен Цветков става дума. Днес щеше да стане на 58 години. Днес е роден, а на 19 април 2020 година животът му спря за секунди след удар с 99 км/ч. Милен Цветков бе убит в автомобила си, докато чака да светне зелен светофар. Нелепо, нали! Цветков загуби живота си на кръстовището на булевард "Черни връх" и улица "Сребърна" в столицата навръх Великден, след като бе пометен от джипа на Кристиан Николов.

След това Върховният касационен съд окончателно присъди 9 години затвор за Кристиан Николов, след като прие, че престъплението е извършено при евентуален умисъл заради това, че Николов е бил употребил наркотици (б.р.-амфетамин, кокаин и марихуана) и е шофирал с висока скорост.

Това са фактите, довели до края, но всичко интересно за Милен Цветков бе преди това.

Като студент по дефектология започва първата гладна стачка срещу Петър Младенов след репликата за „да дойдат танковете“, участва в първото свободно младежко предаване по телевизията, прави първата интернет телевизия, за да бъде и сред пионерите в сутрешните блокове. Работи в кафе, в месарски цех - в различни периоди от живота си, но стига до Екип-2 на Нери Терзиева и Асен Агов в БНТ. Първо води обедната емисия Новини, а след това и централната емисия през уикендите заедно с Вяра Анкова. Напуска телевизията и става работник в месопреработвателната промишленост. За кратко управлява и дискотека на Камен Воденичаров.

През 2002-а започва да води “Здравей, България!”, а през 2005 г. вече води предаване, носещо собственото му име - “Часът на Милен Цветков”. После пак в БНТ, после пак в Нова ТВ, а накрая и в TV1. Така ден след ден се развива животът му - пряко свързан с телевизията, до 19 април 2020-а и онези 99 км/ч, с които го връхлита един джип, за да приключи всичко нелепо и за секунди.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 48 гласа.

Свързани новини