Отидете към основна версия

2 453 17

Солта на земята

  • николай николов-
  • сол-
  • земя-
  • тероризъм

Умишлените убийства контрастират със случващото се в Курска област, където украинските военни охотно пропускат чуждестранни репортери – използват ги като жив щит, защото знаят, че руснаците  спазват международното право и няма да стрелят по тях. А гръмнат ли, ще се надигне вой до небесата

Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Скоро ще ви представя няколко текста за природата на тероризма, но ден не минава, без това зло да се прояви някъде по света. Новините за глобалистите и ислямистите, които проливат нечия кръв отдавна не смущават. Претръпнахме към насилието. На такава реакция разчитат убийците – кротостта на мнозинството е тяхната индулгенция. Обаче, макар днес да унищожават по-далечни народи, по-нататък ножът им със стопроцентова гаранция ще опре и о нашето гърло. Уви, дори подобна постановка на въпроса не щѐ стресне и мобилизира духовете. Дотам ни докара дългогодишното преживяне в кошарата на капиталистите – канибали… Обезчовечиха ни. Плюхме на гражданското съзнание. И в резултат се появи прослойка, смятаща, че е над законите, божии и земни. Нейните представители са солта на земята…

Ето, вчера в град Хан-Юнис в Ивицата Газа израелски бронетранспортьор открива огън по група журналисти. Застрелват Ибрахим Мухареб. Неговата колежка Салма ал-Каддуми е ранена в гърба – сега опитват да я спасят в болницата "Насър" (това е най-голямото здравно заведение на окупираната палестинска територия. Според последна информация там не са останали лекарства).

Мащабните бойни действия между "Хамас" и Тел Авив започват на 7 октомври 2023 год. и в техния ход досега са загинали 167 сътрудници на СМИ. Окупаторите не се церемонят с никого – мирните жители и хората с камери биват унищожавани масово. Така миналия юли при бомбардировката на бежанския лагер Нусейрат загиват 9 кореспонденти и 14 членове на техните семейства.

Умишлените убийства контрастират със случващото се в Курска област, където украинските военни охотно пропускат чуждестранни репортери – използват ги като жив щит, защото знаят, че руснаците спазват международното право и няма да стрелят по тях. А гръмнат ли, ще се надигне вой до небесата.

Така се колебае цената на живота – тя зависи от това, чий куршум го е прекъснал.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.

Свързани новини