Отидете към основна версия

1 078 0

Паси: Радостен съм за Реформаторския блок

  • евроизбори-
  • паси-
  • соломон паси

Наистина окуражаваща новина за политическия живот е че партии, които не трябваше да бъдат в ЕП не успяха да влязат

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наистина окуражаваща новина за политическия живот е че партии, които не трябваше да бъдат в ЕП не успяха да влязат, каквато е Атака. Смятам, че целия дебат беше провинциален, съсредоточен върху персонални въпроси. Той нямаше нищо общо с европейския дебат, който имахме възможност да видим между основните лидери на големите политически партии. Това заяви в блиц интервю за Факти.бг Соломон Паси


Доволни ли сте от резултатите на изборите
Бих поздравил всички, които спечелиха. На първо място честитя на Реформаторският блок, за който преди изборите не беше ясно дали ще успеят да спечелят място. Аз съм наистина радостен, че те успяха. Съчувствам на повечето, които не успяха да влязат, включително и на моята партия, за която това е трети пореден парламентарен.
Добрата новина е това, че такива, които не трябваше да бъдат в ЕП не успяха да влязат, каквато е Атака. Смятам, че това е една наистина окуражаваща новина за политическия живот. Смятам, че целия дебат беше провинциален, съсредоточен върху персонални въпроси. Той нямаше нищо общо с европейския дебат, който имахме възможност да видим между основните лидери на големите политически партии. Като цяло смятам, че на цялата политическа обстановка в страната може да се погледне със спокойствие, но и с едно голямо неудовлетворение, че Европа не присъства в България, толкова колкото ние искаме и колкото трябва.

Дали според вас ще има предсрочни парламентарни избори?
Смятам, че към днешна дата не е изключено, но вероятността е много по-малка, от колкото в действителност се желае да се случат. В ситуация сме, в която трябва да следим обстановката и да правим прогнози според нейната динамика.

Не се ли очаква нова политическа конфигурация - ДПС, БСП, ГЕРБ?
Още след предишните избори смятах, че правилното мнозинство за България ако тя беше нормална европейска държава беше  между ГЕРБ и БСП. След като подобно мнозинство успява да управлява в Германия, Австрия и други, не виждам защо и в България да не се случи подобно нещо. Това е единствено заради личните отношения между ръководствата на двете партии. Естествено е, че когато не се случва голямото логично нещо, ще се случат много нелогични и нередни неща.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини