Отидете към основна версия

986 14

Да караш такси и да те прострелят – делото се води вече 7 години

  • апостол-
  • вълчев-
  • такси-
  • прострелян

Таксита в седем града се събират пред съдилищата, за да подкрепят колегата си Апостол Вълчев

Кадър: Тв 999
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

На 25 октомври 2024 (петък) от 8:00 часа таксиметрови шофьори от София, Ямбол, Бургас, Велико Търново, Пловдив и Враца излизат едновременно пред Съдебните палати в градовете си в знак на подкрепа към колегата ни Апостол Вълчев (на снимката) от Ямбол. Вече 7 години Апостол води съдебна битка за справедливост след извършения срещу него предумишлен опит за убийство с цел грабеж, докато изпълнява служебните си задължения като таксиметров шофьор. Това пишат в позиция до медиите от Националния таксиметров синдикат.

Случката
На 11 декември 2017 непълнолетният тогава Костадин Стоянов и 18-годишният боксьор Симеон Димитров прострелват тежко с незаконно оръжие таксиметровия шофьор от Ямбол Апостол Вълчев в предумишлен опит за убийство с цел грабеж. След курс с таксито двамата стрелят по шофьора в гръб без предупреждение и без да кажат нищо. Въоръжени са с нож, газов пистолет и преработена на огнестрелна въздушна пушка с куршум 22-ри калибър с разпробит връх. Незаконният боеприпас се пръска в тялото на Апостол, като засяга белия му дроб, спуква диафрагмата му, минава на милиметър от аортата, а парче от него засяда в миокарда и не може да бъде извадено. Проектили са пръснати навсякъде в меките тъкани.

Апостол по чудо оцелява след сериозна кръвозагуба и серия от животоспасяващи операции, но в тялото му и до днес остават проектили от незаконния дум-дум куршум. Отстранен е и 1/4 от белия му дроб. Извършителите са установени и задържани от МВР, но бургаският апелативен съд бързо пуска на свобода единият от стрелците.

След серия от отлагания на делата срещу убийците с различни адвокатски трикове и няколко различни съдебни инстанции, обвинението им по странен начин е променено в Апелативен съд Бургас от "предумишлен опит за убийство с цел грабеж" на сплашване с цел грабеж” и средна телесна повреда. Защитата на убийците се води от адвокатската фамилия Марковски. В този вид делото за трети път вече достига до Върховен касационен съд, където ще бъде гледано от магистратите на 25 октомври 2024 година от 10:00 часа.

Национален таксиметров синдикат, Браншова организация на таксиметровите шофьори и превозвачи, Таксиметрово сдружение "Боляри" - Велико Търново, Сдружение на таксиметрови водачи гр. Ямбол - НТС, както и колегите ни от всички градове, които се включват в инициативата, апелираме към всеки таксиметров шофьор в България да се съберем в 08:00 ч. на 25 октомври 2024-а пред Съдебните палати в градовете си в подкрепа на колегата ни Апостол Вълчев и ясно да заявим позицията ни относно ПОДМЯНАТА НА ОБВИНЕНИЕТО срещу убийците на таксиметрови шофьори.

Очакваме от ВКС истинска справедливост, а не подменено обвинение за тези, които ни убиват на работните ни места! Очакваме на 25 октомври 2024 година най-накрая да чуем истински ефективни присъди за убийците на таксиметрови шофьори!

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини