Отидете към основна версия

2 375 9

ЦСКА сътвори чудото! Купата е "червена"

  • цска-
  • купа на българия-
  • финал-
  • маламов-
  • монтана

"Армейците" победиха Монтана с 1:0 на финала

Снимка: БТА

ЦСКА победи с 1:0 Монтана на финала за Купата на България и след като помете всичко живо по пътя си заслужено ликува с трофея. Големият герой за "червените" тази вечер беше Станислав Маламов, който отбеляза в 12-ата минута, а по-късно удари и греда.

Финалът се състоя при страхотна атмосфера на Националния стадион "Васил Левски". Феновете на ЦСКА изпълниха трибуните и отново впечатлиха с качествена и интересна хореография. В ложата места бяха заели много випове, сред които легендата Христо Стоичков и Кубрат Пулев.

Независимо, че ЦСКА е във "В" група, тимът показа постоянство и страхотни игри и след 10 поредни победи в турнира заслужено ликува като краен победител. Това е 21-ата Купа на България на сметката на "армейците".

По-чистите положения във финала бяха създадени от футболистите на Христо Янев, които почти през целия двубой контролираха играта.

Резултатът бе открит от Станислав Маламов в 12-ата минута. Тогава Борис Галчев центрира от корнер, футболист в червено отклони топката към задната греда, където оставения непокрит Маламов вкара от метър в празната врата. Минута по-късно армейците бяха близо до втори гол, но шутът на Момчил Цветанов от малък ъгъл излезе в аут.

В 27-ата минута Монтана бе близо да си вкара автогол, когато Мичев изчисти в крака на Асен Георгиев и след рикошета топката профуча на сантиметри над напречната греда.

В 35-ата минута Монтана организира контраатака, при която трима футболисти в синьо се озоваха срещу двама в червено, но вместо да търси свой съотборник, Йордан Тодоров реши да финтира противников играч и пропиля изключително изгодното положение.  

ЦСКА отговори с шут на Галчев в 43-ата минута, който излезе в аут. В заключителните секунди на първото полувреме символичните домакини бяха близо да изравнят резултата, когато резервата Иван Минчев стреля изключително опасно от фаул, но за късмет на червените топката излезе в аут. 

Шест минути след почивката червените за малко не удвоиха резултата, когато Йордан Йорданов стреля с глава след центриране от фаул, но Ивайло Василев изби в корнер. В 57-ата минута футболистите на Христо Янев бяха още по-близо да вкарат втори гол, когато Момчил Цветанов намери Маламов, който с шут от 7-8 метра нацели дясната греда.

В 71-ата минута отново Маламов бе близо до гол, но Василев спаси шута на нападателя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини