Отидете към основна версия

3 Декември, 2016 22:34, обновена 3 Декември, 2016 22:34 14 738 26

Окрилен Пулев разнищи Питър за три рунда

  • кубрат пулев-
  • самюел питър-
  • бокс-
  • нощта на шампионите

Българският боксьор дебютира с успех пред българска публика в професионалния бокс

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев разби нигериеца Самюел Питър в столичната зала "Арена Армеец" в двубой от "Нощта на шампионите". Така Пулев се окичи с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Кобрата не остави шанс на своя съперник в големия двубой и още с първия гонг на първия рунд го засипа с тежки удари. Питър успя да издържи до третия, когато се отказа с разбит и окървавен нос, разбита лява скула и контузен десен лакът.

След победата десетки фенове на Пулев се стекоха на ринга, опитвайки се да се докоснат до голямата звезда на вечерта.

"Противникът беше наистина опасен. Не беше от моето ниво, но, въпреки това, беше силен и опасен. Аз съм сто класи над него. За тези българи всичко правя", заяви веднага след победата Пулев и настоя предстоящият мач за световната титла на Международната боксова федерация да се играе пред българска публика. Както вече стана ясно, Кобрата вече е официален претендент за този пояс с тазвечершния си успех.

Ето и какво се случи в "Арена Армеец" тази вечер:

Първи в залата влезе Самюел Питър, който бе посрещнат с бурни освирквания от публиката в залата.

Секунди по-късно се появи и Кубрат Пулев под оглушителните скандирания "Българи юнаци". Публиката секна, за да може величествените звуци на каба гайди да огласят залата. Пулев се запъти към ринга под мелодията на "Притури се планината" на голямата Стефка Съботинова.

Последваха химните на САЩ (Питър е с двойно гражданство и се състезава за САЩ) и България. Близо 15 000 запяха "Мила родино", а атмосферата в залата - неописуема.

Мачът рунд по рунд:

КРАЙ НА МАЧА! Кубрат Пулев победи категорично Самюел Питър. В залата звучат разтърсващата "Thunderstruck" на AC/DC, а съдията вдига победоносно ръката на Кобрата!

Рунд 3: Кобрата започва със тевък ляв прав третия рунд. Личи си, че е по-подготвен. Нигериецът успя да пласира няколко нелоши крошета. Кубрат Пулев отвръща с мощен десен прав. Питър търси клинча. "Кобра, Кобра" оглася залата, а Питър едва дочака гонга, за да се подпре немощно на въжетата.

Рунд 2: Първи тежък удар и на Питър в мача. Публиката отново окуражава Кобрата. Страхотно дясно кроше в главата на нигериеца. Кръв по лицето на ветерана от Нигерия! Солидна серия от разнообразни удари на Пулев, които тотално разбиха гарда на Питър. Нов ляв прав на Пулев, Нигерийският кошмар се опита да върне дясно кроше, но ударът му не бе чист. Гонг!

Рунд 1: Самюел Питър тръгва веднага с главата напред, но Кобрата отвръща с ляв прав. Още един ляв прав, нигериецът се опитва да скъси дистанцията с оглед на това, че е по-никъс от Пулев. Кобрата е предпазлив в началото на двубоя. Нов добър ляв прав на българина, още един удар попада тежко у съперника - десен прав в главата на Питър.

По-рано пък днес по-малкият брат на Кубрат - Тервел Пулев дебютира по прекрасен начин в професионалния бокс (полутежка категория), нокаутирайки хърватина Томислав Рудан в третия рунд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини