Отидете към основна версия

6 741 13

Антъни Джошуа влезе в историята

  • джошуа-
  • паркър-
  • победа-
  • история-
  • световна титла-
  • бокс

Британецът победи Джоузеф Паркър и вече притежава четири световни титли

28-годишният британец Антъни Джошуа влезе в историята на бокса! На галавечер на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф той победи със съдийско решение (118:110, 118:110, 119:109) новозеландеца Джоузеф Паркър и стана първият боксьор в историята, който е притежател едновременно на четири световни титли - WBA, IBF, IBO и WBO. Единствената корона, която не държи Джошуа е тази на WBC, която е притежание на американеца Дионтей Уайлдър.

Никой в историята на бокса не е притежавал и четирите пояса едновременно. Дори легенди като Ивендър Холифийлд, Майк Тайсън или Владимир Кличко. Тайсън Фюри спечели три от титлите срещу Владимир Кличко, но бързо загуби една от тях (IBF), тъй като не пожела да се изправи срещу задължителен претендент за защитата й.

Джошуа записа първа победа след изцяло изигран 12-рундов двубой. Успехът му е 21-и от 21 мача, като 20 от тях са с нокаут. Загубата пък е първа за 26-годишния Джоузеф Паркър, който до този момент имаше 24 победи в 24 мача, пише "Блиц".

Близо 80 000 души на трибуните видяха поделено надмощие в първите шест рунда. Паркър опитваше да избягва размяната на удари, като на няколко пъти дори влезе с глава и направи нечисти удари. След шести рунд Джошуа усети умората в своя съперник и започна по-сериозни атаки, които често намираха целта. Паркър видимо губеше двубоя, а нечистите му удари продължиха. Съдията направи на новозеландеца няколко забележки.

След шестия рунд Антъни Джошуа взе тотално надмощие, а по лицето на Паркър се появи кръв. Новозеландецът бе изморен и не оказваше вече голяма съпротива на британеца. Джошуа пък показа много добра кондиция и бе много по-свеж от своя съперник.

В последните два рунда Паркър не оказа никаква съпротива, но успя да се задържи на крака си и да остане на ринга до края на мача.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини