Отидете към основна версия

1 213 2

Яя Туре обвини Гуардиола в расизъм

  • гуардиола-
  • туре-
  • расизъм-
  • манчестър сити

"Имах чувството, че Пеп иска да развали последния ми сезон в Сити", заяви халфът

Африканският полузащитник Яя Туре обвини наставника на Манчестър Сити Пеп Гуардиола в расизъм. Котдивоарецът разказа интересна случка, в която се е почувствал обект на расистки нападки от страна на испанския треньор в интервю за France Football. През последния сезон Туре игра за “гражданите”, но договорът му с клуба изтече.

“Бях втори капитан и Гуардиола ми каза пред всички, че му се струвам демотивиран. Каза ми да отида при клубното ръководство и да разговарям с тях, ако не искам да остана в отбора. Имах чувството, че Пеп иска да развали последния ми сезон в Сити. Започнах да се питам дали цветът на кожата ми не е основна причина за това отношение. И не бях единственият, който се питаше това”, започна Туре.

“Докато е бил в Барселона, някои футболисти в тима също са се чувствали по подобен начин. Може би африканските футболисти не сме третирани така, както другите. Гуардиола се преструва, че няма проблеми с тъмнокожи футболисти. Прекалено интелигентен е, за да го покаже наяве. Никога няма да го признае. В деня, в който поеме отбор с петима африканци, които не са натурализирани, ще им изпратя торта”, завърши полузащитникът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Моуриньо урежда бивш играч на Манчестър Сити

    Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо може да спести доста голяма сума от трансферния си бюджет, като предприеме много изненадващ ход. Според ...
    12.06.2018
    1 316
    0
  • Де Бройне защити Гуардиола

    Халфът на Манчестър Сити Кевин де Бройне коментира острите обвинения на своя бивш съотборник Туре Яя по адрес на мениджъра Джосеп Гуардиола. Котдивоар ...
    06.06.2018
    897
    0