Отидете към основна версия

3 854 9

Григор Димитров оглави антикласация

  • димитров-
  • тенис-
  • разочарование-
  • класация-
  • регрес

Българският тенисист е най-голямото разочарование на 2018-та според списание

Григор Димитров е най-голямото разочарование за тази година. Изборът е на сайта Tennisworld. При жените в същата категория е посочена Гарбине Мугуруса (Исп).

“Победата във финалите на АТР през 2017 г. изглеждаше като решителната крачка към по-качествена игра, която Димитров е направил. В края на един плодовит сезон се очакваше през 2018 г. той да бъде сред основните играчи в световния тенис. Но не се получи. Може би той не бе готов да поддържа високо равнище на концентрация. Явно му бе трудно да се справя с напрежението и резултатът бе разочароваща година без никакъв прогрес”, пише в коментара.

Заради посредствените си резултати са споменати също Давид Гофен (Бел),който обаче имаше проблем с контузии, и Милош Раонич (Кан). В същото време започнаха залози дали Григор може да влезе скоро в топ 10 на световната ранглиста. Идеята е на пресслужбата на АТР, като посочените имена са на играчите от 12-о до 20-о място - Борна Чорич (Хърв), Фабио Фонини (Ит), Кайл Едмънд (Вбр), Стефанос Циципас (Гър), Данил Медведев (Рус), Диего Шварцман (Арж), Раонич, Димитров и Марко Чекинато (Ит).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Григор Димитров е много близо до..

    Григор Димитров се доближи опасно близо до границата на топ 50, след като загуби още една позиция. В обновената днес класация на АТР най-добрият бълга ...
    01.07.2019
    4 670
    11