Отидете към основна версия

1 750 17

Григор Димитров отново се върна към загубите

  • димитров-
  • тенис-
  • пея-
  • загуба-
  • турнир-
  • мексико

Българският тенисист загуби от Гуидо Пея в Мексико

Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира в Лос Кабос, след като отстъпи с 4:6, 2:6 на аржентинеца Гуидо Пея, който е поставен под №2 в основната схема. Срещата продължи 74 минути. Така Пея взе преднина от 2:1 в общия баланс на мачовете си с българина. Следващият съперник на аржентинеца в Лос Кабос ще бъде кореецът Воо Квон Соон, който в три сета се наложи над Хуан Лондеро (Аржентина).

Първи сет
Мачът не започна добре за Григор, който беше пробит още в първия гейм. Димитров обаче върна брейка и изравни за 2:2, а след това спечели подаването си и за първи път от началото на срещата поведе в резултата – 3:2. Това не продължи дълго, тъй като още в следващия си сервис гейм българинът допусна нов пробив за 3:4, а това се оказа фатално за изхода на първия сет. До края на частта и двамата тенисисти взимаха своите подавания, но Пея запази аванса си в резултата и така поведе с 1:0 в мача.

Втори сет
Началото на тази част беше ужасяващо за Григор Димитров. Българският тенисист допусна три поредни пробива в подаването си, които Пея затвърждаваше след това при собствен сервис и така аржентинецът поведе с 5:0. Едва тогава Григор успя да осъществи един пробив и след това да спечели свой сервис гейм. Надеждите на българина за обрат не продължиха дълго, тъй като Пея спечели следващото си подаване, а с това и мача.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Григор: Връщам си добрия ритъм!

    Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира първата си победа след повече от два месеца. Тази сутрин Григор се наложи със 7:6 (4), 4:6, 7 ...
    31.07.2019
    1 467
    16
  • Григор Димитров най-накрая победи

    Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Лос Кабос (Мексико). Григор записа победа със 7:6 (4), 4:6, 7:6 ...
    31.07.2019
    1 345
    7