31 Юли, 2019 09:38 1 331 7

Григор Димитров най-накрая победи

  • димитров-
  • тенис-
  • джонсън-
  • победа-
  • драма

Българският тенисист се наложи над Стив Джонсън със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5)

Григор Димитров най-накрая победи - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Лос Кабос (Мексико). Григор записа победа със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5) срещу американеца Стив Джонсън, който е 94-и в света. Успехът дойде много трудно и с изявите си българинът изнерви феновете си, тъй като беше на път да загуби спечелен мач, след като водеше с 5:2 в третия сет и допусна изравняване. С днешния си триумф хасковлията сложи край серията от четири поредни поражения и три последователни отпадания в първия кръг. Следващият съперник на Димитров ще бъде аржентинецът Гуидо Пея, който е поставен под №2 в основната схема.

Първи сет
Началото на мача не беше в полза на Григор Димитров. Българин беше пробит още в първия си сервис-гейм и така се оказа догонващ при 0:3. Григор обаче върна пробива в деветия гейм за 4:5, а след това спечели подаването си и изравни за 5:5. Така се стигна до тайбрек, в който българинът показа по-добра игра. Той получи три сетбола, като спечели първата част при втората си възможност и 7:4 в тайбрека.

Втори сет
В този сет играта беше изключително равностойна. Всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си. Ключов тук се оказа деветият гейм, когато Стив Джонсън направи пробив в много важен момент и поведе с 5:4. След това американецът спечели подаването си, а с това изравни и резултата в мача на 1:1.

Трети сет
Заключителната част на мача също започна равностойно, също като предишния сет. Никой не взимаше предимство до шестия гейм, когато Димитров успя да пробие за 4:2. След това българинът спечели подаването си и се оказа на един гейм от спечелване на мача. Джонсън обаче продължи да се бори и спечели подаването си, а след това и проби подаването на Григор. Последва силен сервис-гейм на американеца, който той спечели на нула и изравни на 5:5. Едва в този момент Димитров успя да спечели гейм и отново да вземе аванс в резултата. Американецът експресно взе подаването си и прати решителния сет в тайбрек. В него българинът стартира по-добре и поведе с 5:2, но допусна изравняване за 5:5. Григор обаче спечели следващите две точки, а с това взе и победата в мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    8 0 Отговор
    трагедия е това момче!!!!
  • 2 гост

    7 0 Отговор
    Измъчена победа над номер 94. Ако ранга нямаше значение, нямаше и да го има, но реално той показва кой тенесист на какво ниво е спрямо другите. Тази победа не е похвална, а жалка.///////
  • 3 Фаворит

    9 0 Отговор
    Като му гледам следващия съперник!!!!!!!!!!!!!!!! Следващия мач ще бъде разбит, дано не е Ама
  • 4 Гзт

    0 0 Отговор
    Ура най после😀😀😀😀😀😀😀
  • 5 Дондел

    2 1 Отговор
    Не съм лекар, но мисля, че Григор вероятно има Anxiety (normal emotion that causes increased alertness, fear, and physical signs, such as a rapid heart rate); паник-атака или нещо подобно, която е с много разновидности и нива; вероятно и той е наясно с проблемите си. В началото на възхода на кариерата си оределяше целта си да влезе в 10-та и да вземе 1 Grand Slam® tournament. Може да се каже, че го постигна с купата на ATP Final.
  • 6 Български фен

    0 0 Отговор
    Добре Грегоре, мачкай с финес и злоба до кокъла, от устните и да кърви , победата ти прегърни...
  • 7 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Така и ще си остане на това ниво!!Пъна се "Като костилка в гъз"но не успя да спечели турнир от шлема!А сега пък ХЕП ТЕН!!Има да чака защото възхода му е все надолу,надолу до второ пришествие!!!КАЗАХ!!