Отидете към основна версия

1 096 1

Триумфът в червено

  • заглавия-
  • преса-
  • евро 2012-
  • триумф-
  • испания-
  • италия-
  • алба-
  • коментари-
  • дел боске-
  • касияс-
  • радост
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Те пренаписаха историята и се превърнаха в легенди". Това е едно от заглавията в испанската преса, която не хаби суперлативи за националния си тим, прегазил Италия с 4:0 във финала на Евро 2012, предаде БГНЕС.

"Благодарим ви, благодарим ви, благодарим ви", възкликна най-тиражираният и известен спортен всекидневник "Марка", който публикува на първата си страница снимка на ликуваща Испания и европейския трофей.

"Испанският отбор вкарваше с лекота на Италия във финала на Европейското и постави футболния континент в краката си, като спечели исторически требъл", изтъкна "Марка".

Консервативният "Ел Мундо" окачестви националите като "шампиони на легендите" и определи победата им като "испански шедьовър".

 

Реакциите след мача от страна на иберийския тим бяха изключително радостни. Селекционерът на отбора Висенте дел Боске заяви след финала: "Играчите ми изнесоха страхотен мач, те контролираха събитията през цялото време. След като поведохме, Италия създадоха опасности, но ние реагирахме добре. Държахме топката, пресирахме ги и сме много щастливи от представянето си. Този успех е исторически за испанския футбол. Сега вече трябва да мислим за бъдещето и да се опитаме да се класираме за Световното първенство в Бразилия.", коментира щастливият треньор на Испания.

Вратарят на състава и капитан на тима Икер Касияс също бе на седмото небе от радост след триумфа. Той заяви: "Това действително е прекрасен момент. Вторият гол на Жорди (Алба) наистина подпечата победата. Това бяха чудесни четири години. Човек може да си помисли, че при разликата 4-0 е било лесно, но ние набирахме сила постепенно с развитието на турнира".

"Винаги ще срещаме известна критика, тъй като вдигнахме летвата много нависоко. Именно това се случва, когато падаш от нивото си. Успяхме да извлечем най-доброто от играчите ни и да използваме на 100% техните способности. А пък те (италианците) бяха уморени" заяви играчът на Реал Мадрид.

"Сега ще отидем да се насладим на победата заедно", завърши Касияс, който не е допускал гол във вратата си в елиминационните фази на всеки от последните три турнира, спечелени от Испания.

 

"Футболът е опиат за народа в тежките времена. Шепата спортисти без еквивалент с ген на шампиони, водени от треньор с твърди убеждения... показаха на Олимпийския стадион в Киев, че Испания също може да бъде пример", продължи изданието.

Водещият "Ел Паис" пък наблегна, че победата остава в историята. "Испания написа името си със златни букви в историята на футбола", посочи вестникът на официалната си уебстраница.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини