Отидете към основна версия

3 930 9

Баскетболистка разказа ужасни неща за ареста: Не съм се къпала, налазиха ме въшки

  • баскетбол-
  • елена левченко-
  • беларус-
  • протест

Моят съкилийник вече е болен и не е ясно - дали е настинка или нещо друго, не знам

Известната беларуска баскетболистка Елена Левченко, която лежи от 15 дни в ареста заради протестите срещу президента Лукашенко и изборите на 9 август, разказа за ада, който преживява.

Тя беше задържана на 30 септември, а вчера – 15 октомври, трябваше да бъде освободена. Много фенове и местни спортни звезди отидоха да я посрещнат, включително и родителите ѝ. Майка ѝ и баща ѝ обаче останаха шокирани, когато разбраха, че дъщеря им ще остане зад решетките за още 72 часа.

„Искам да ви информирам за задържането ми. Това застрашава здравето ми. През последните 15 дни не съм спала на матрак, а на студени метални пръчки. Незнайно защо махнаха спалното бельо. Две седмици нямаше топла вода. През цялото това време не ни позволяваха да се къпем.

Спряха водата в тоалетната - това е място за размножаване на бактерии и микроби. За последно бяхме изведени на разходка преди пет дни. Всички тези нехигиенични условия доведоха до факта, че ме налазиха въшки.

Старите ми заболявания - гръбначните хернии - се влошиха. Срамна работа. Моят съкилийник вече е болен и не е ясно - дали е настинка или нещо друго, не знам. Всичко, което ви разказах, представлява заплаха за здравето ми“, написа Левченко.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини