Отидете към основна версия

1 787 0

"7:0 за хората срещу зависимостите" в Бояна

  • бояна-
  • футболен турнир-
  • футбол-
  • бфс

Инициативата се провежда от ежегодно от 2015 г. и в нея са взели участие общо 688 души

Снимка: БГНЕС

Национална футболна база "Бояна" ще бъде домакин на турнира „7:0 за хората срещу зависимостите" от 23 до 25 октомври. Официалният старт на събитието ще бъде даден с пресконференция, в която ще вземат участие представители на ръководството на БФС, заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, Станислав Ангелов – директор на школата Левски–Раковски и Росица Начева – началник на отдел, дирекция "Промоция на здраве, профилактика на болести и зависимост".

"В програмата на лагер-сбора "7:0 за хората срещу зависимостите" са заложени дискусии, уъркшопове и тренировки, както и мини турнир по футбол. Идеята на проекта е да използва страстта на България към футбола, за да заинтригува и вдъхнови младите хора да изградят по-добър живот за себе си и да обединят общностите, в които живеят. Основната цел е да се създадат условия за преодоляване на социалните граници по отношение на зависимите хора, предотвратяване на рисковото поведение и повишаване на мотивацията за трезвен начин на живот чрез спорт и обучение.

Инициативата се провежда от ежегодно от 2015 г. и в нея са взели участие общо 688 души. В проекта участват не само жители на България, но и представители и организации от други държави. Тази година, за разлика от миналата, поради ситуацията с COVID-19, в проекта участват само български граждани, а общият брой на участниците няма да надвишава 50 души. Проектът се организира от сдружение "Реванш" и МПА "Свобода" в партньорство с БФС, Столична Община, Левски-Раковски и асоциация Солидарност.", пише още официалният сайт на БФС.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Легендата Пеле стана на 80!

    Легендата на световния футбол – Пеле празнува своя 80-годишен юбилей. Бразилецът е смятан за най-великия футболист на планета. Той е роден на 23 ...
    23.10.2020
    3 505
    0
  • От Клуж се оплакаха от феновете на ЦСКА

    Шефът на скаутите на ЧФР Клуж Мариус Билашко се оплака, че привържениците на ЦСКА на трибуните на стадион "Васил Левски" не са спазвали пред ...
    23.10.2020
    2 192
    10