Отидете към основна версия

2 593 26

ЦСКА изпусна да бие Клуж, но все пак спечели точка

  • цска-
  • клуж-
  • лига европа-
  • равенство-
  • пропуски-
  • соу-
  • червен картон

"Червените" надиграха румънците, особено през второто полувреме, но пропуските ги лишиха от победата

Снимка: БГНЕС

ЦСКА продължава да не намира начин да реализира гол в Лига Европа. В мач от пети кръг на груповата фаза "червените" завършиха при резултат 0:0 срещу ЧФР Клуж. По този начин активът на българския тим вече е 2 точки. Румънците пък са с 5 на третата позиция. В другата среща от групата Рома победи с 3:1 Йънг Бойс и си гарантира първото място в крайното класиране.

Двубоят започна двуостро и още в първата минута домакините можеха да реализират. Чипчиу центрира от фаул, а Микаел Перейра бе оставен непокрит и стреля с глава, а топката спря от външната страна на мрежата на вратата на ЦСКА.

"Червените" отвърнаха с голям пропуск. Антов засече триково с пета центриране от корнер, а от самата голлиния Камора изчисти топката.

Малко след това Жеферсон направи кошмарна грешка, а Дебелюх открадна топката, напредна и стреля по земя. Бусато показа брилянтен рефлекс и изби.

Постепенно темпото на игра спадна и до края на полувремето липсваха голови ситуации.

Второто полувреме започна добре за футболистите на Акрапович. В 49-ата минута Санкаре подаде към Юга, който напредна и стреля мощно, шутът затрудни Балградан, който изби пред себе си, но Соу бе твърде далеч, за да направи добавка в празната врата.

В средата на второто полувреме Али Соу получи отлична възможност да сложи край на головата суша на "червените" в Европа. Ударът му обаче профуча покрай гредата на Клуж.

Малко по-късно Соу получи отлично центриране, но ударът му с глава не намери очертанията.

Домакините останаха с намален състав в 84-ата минута. Кипчиу симулира за дузпа, а след това реагира много бурно. Съдията не се посвени и му показа втори жълт картон.

В добавеното време Тиаго стреля мощно от дистанция, но топката срещна гредата. това бе и последната ситуация в срещата.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини