Отидете към основна версия

4 618 40

ЦСКА най-накрая преодоля кошмара си Лудогорец и е финал за Купата на България

  • цска-
  • енрике-
  • лудогорец-
  • нерви-
  • купа на българия-
  • финал-
  • йомов-
  • ману-
  • пенев-
  • турицов-
  • сантана

"Червените" надиграха шампионите с 2:1 в реванша

Снимка: БГНЕС

ЦСКА успя да спечели с 2:1 гостуването на Лудогорец в полуфинала-реванш за Купата на България и с общ резултат 3:2 се класира в битката за трофея. На 19 май "червените" ще спорят с Арда (Кърджали) на финала на Националния стадион "Васил Левски".

Срещата в Разград тази вечер беше изключително интригуваща. Избраниците на Любослав Пенев успяха да поведат с 2:0 и да направят голяма крачка към финала. Още в третата минута Енрике Рафаел откри резултата, а в 36-ата Георги Йомов удвои. Резервата Елвис Ману намали за домакините в 73-ата минута, но шампионите не успяха да сътворят чудото.

В края на двубоя се стигна до грозни сцени, а съдията Георги Кабаков изгони с червени картони Любослав Пенев, както и двама футболисти.

Срещата започна ударно за ЦСКА, след като червените откриха резултата още в 3-ата минута. Йога изведе Кайседо отляво, Вердон не успя да го блокира добре и позволи топката да мине зад гърба му, където нахлулият на скорост Енрике я копна технично над Кахлина за 1:0.

В 7-ата минута Кох засече с глава центриране от корнер, но стреля над напречната греда.

Първото по-опасно положение за "орлите" дойде в 11-ата минута, когато Кешерю засече центриране на Десподов от фаул, но в аут.

В 22-ата минута ЦСКА спокойно можеше да вкара втори гол, но Кахлина направи феноменално спасяване. След добра атака отдясно последва центриране към Тиаго. Португалецът стреля с глава, но стражът на "орлите" плонжира и някак успя да избие в корнер.

Гостите продължиха да доминират и след това положение, което доведе до втори гол в 36-ата минута. Тогава Варела и Енрике комбинираха добре отляво, надигравайки неориентираната отбрана на домакините. Последва отлично центриране на втория към непокрития Йомов и крилото на червените разстреля Кахлина от упор за 2:0.

През първото полувреме двата отбора извършиха по една принудителна смяна. Тиаго напусна контузен и на негово място се появи Варела. Анисе пък отстъпи мястото си на Янков.

След почивката домакините смениха тактическата си постройка и заиграха с трима в отбрана.

Въпреки това първата възможност за попадение през втората част отново бе за ЦСКА. Йомов овладя центриране отляво и стреля от 7-8 метра, но Кахлина изби.

В 61-ата минута Десподов пропусна да върне Лудогорец в мача, тъй като получи великолепен пас от Вандерсон, озовавайки се сам срещу Бусато, но стреля в тялото на вратаря. Четири минути по-късно Десподов нацели гредата след шут от фаул.

Футболистите на Любо Пенев отговориха с опасна атака минута по-късно. Жеферсон центрира към непокрития Йомов, но ударът от воле на крилото не се получи и излезе в аут.

В 68-ата минута Недялков отправи топовен шут от 21-22 метра, който Бусато изби в корнер. Лудогорец успя да върне едно попадение в 72-ата минута, когато Вандерсон чукна ефектно с пета към Ману и нападателят реализира в долния ляв ъгъл след техничен шут по земя от 17 метра.

В 85-ата минута реферът Георги Кабаков показа три червени картона след грубо нарушение на Сантана срещу резервата Митков. Бразилецът получи директен червен картон. Наставникът на гостите Любослав Пенев тръгна да се разправя с играча на разградчани, за което и той бе изгонен с втори жълт картон. Турицов се включи в мелето и също се прибра преждевременно в съблекалнята след бързи два жълти картона.

До края на двубоя Лудогорец опита натиск, но той не даде плод и ЦСКА стигна финала за Купата на България, където ще срещне Арда на 19 май.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.

Свързани новини