Отидете към основна версия

3 245 3

14-годишен българин от школата на Фернандо Алонсо се готви за кариера във Formula 1

  • formula 1-
  • фернандо алонсо-
  • никола цолов-
  • емерсон фитипалди

Момчето е сред най-талантливите състезатели по картинг в тима на испанеца

Снимка: Shutterstock

14-годишният Никола Цолов е един от най-обещаващите таланти в школата за автомобилисти на легендата на Formula 1 Фернандо Алонсо. Именно испанецът му вещае бляскаво бъдеще в „Най-бързото състезание на планетата“.

Момчето се ползва с прозвището „Българския лъв“, дадено му от не кого да е, а от Емерсон Фитипалди. Бразилецът също е част от школата на Алонсо и работи пряко с Цолов за неговото развитие.

През 2015 година баща ми ме заведе на картинг и всеки ден след училище ме водеше на картинг, на мен ми хареса, всеки ден след училище карахме. Той видя академия за млади пилоти през 2016 година и реши да ме запише и през 2016-2017 г. спечелих българския шампионат по картинг. След това решихме да пробваме извън България, в световните картинг серии, където нивото на пилотите е много по-високо. Всички са много по-конкурентни“, сподели момчето пред БНТ.

След 3 седмици Никола Цолов ще се състезава на Световния шампионат в неговата серия, за да се опита да достигне до първото си наистина значимо постижение.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини