Отидете към основна версия

3 763 15

Бербатов: Ние сме моралните победители

  • димитър бербатов-
  • борислав михайлов-
  • бфс-
  • конгрес-
  • ндк

Дано клубовете гласуват по съвест, призова Бербатов

Снимка: БГНЕС

Ние сме моралните победители, имаме подкрепата на всички футболни хора. Това каза Димитър Бербатов пред НДК, минути преди да влезе за Конгреса на БФС, на който той се бори за президентския пост срещу Борислав Михайлов.

"Уверен съм, че ще сме победители. Каквото и да се случи, ние вече сме такива, защото хората ни приеха по такъв хубав начин и стигнахме толкова далече. Интересно ми е да видя дали ще ни пуснат вътре в сградата и дали ще можем да кажем нещо. Любопитно ми е и дали ще пуснат медиите да снимат. Вече сме победители, защото имаме подкрепата на общността и мен лично нищо не може да ми развали настроението", заяви Бербатов.

"Дано клубовете гласуват по съвест. Запознат съм, но и самите делегати трябва да се хранят. Не мога да ги виня, защото сме различни поколения, но важното е да гласуват по съвест. Ние направихме дори повече от това, което ни беше позволено, защото никой не вярваше, че ще доведем нещата до Конгрес. Имам информация, че представители на УЕФА и ФИФА ще бъдат в залата и се надявам да си свършат работата безпристрастно и да могат да наблюдават какво ще се случва", посочи още бившият футболист на ЦСКА и Манчестър Юнайтед.

Основните конкуренти за президентския пост в БФС са настоящият президент Борислав Михайлов и рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов. Михайлов е начело на българския футбол от 2005-а година насам, като вече изкара четири мандата като президент на родната централа, макар че за година и половина от настоящия си мандат бе в оставка, преди изненадващо да я оттегли в края на април тази година. От своя страна Бербатов, в чийто екип са бившите му съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, както и настоящият член на Изпълкома Петър Величков, проведе активна кампания в последните месеци, в която обиколи България, за да се срещне с почти всички клубове, които са членове на БФС.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.

Свързани новини