Отидете към основна версия

3 831 7

Саудитска Арабия купува Интер за 1 милиард евро

  • интер-
  • саудитска арабия-
  • италия-
  • нюкасъл-
  • мохамед бин салман

Фондът, който придоби Нюкасъл, може да закупи и Интер

Снимка: Shutterstock

Италиански медии пишат, че Интер може да попадне в ръцете на Саудитска Арабия. Сумата, за която преговарят собствениците на клуба от Милано с потенциалните си купувачи, е около един милиард евро, предаде вестник „Либеро”.

Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия (PIF) наскоро закупи Нюкасъл за близо 350 милиона евро, но изглежда е готов да инвестира три път повече и за покупката на един от успешните отбори в Италия – Интер. „Нерадзурите” се намират в тежка финансова криза.

Висшата лига одобри сделката за Нюкасъл, въпреки че в началото имаше някои съмнения, че зад фонда стои държавата. В крайна сметка бяха направени уверения, че кралството няма да контролира футболния клуб, независимо че фондът е свързан с престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Саудитският фонд придоби 80% от Нюкасъл. Според вестник „Либеро”, богаташите от Саудитска Арабия водят преговори и със собствениците на Интер от Suning. Преговорите с китайците са започнали още през миналата година. Само преди месеци Интер продаде най-добрите си футболисти, а треньорът Антонио Конте напусна клуба заради несъгласие с ръководството относно финансовите му решения.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини