Отидете към основна версия

2 274 14

Люис Хамилтън: Верстапен кара прекалено опасно

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • макс верстапен

Трябваше да запазя хладнокръвие, което бе трудно на моменти

Снимка: БГНЕС

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обвини конкурента си за титлата във Формула 1 Макс Верстапен в прекалено опасно каране, след като двамата се сблъскаха за пореден път този сезон по време на Гран при на Саудитска Арабия.

В 37-та обиколка на вчерашната надпревара водачът Верстапен получи нареждане от стюардите да пропусне Хамилтън пред себе си, заради нарушение на правилата, но нидерландецът натисна прекалено рязко спирачките и двата болида се удариха леко, макар че не се стигна до сериозни щети по колите. В крайна сметка Хамилтън спечели и вече има равен брой точки с Верстапен преди последния старт за сезона в Абу Даби, а впоследствие пилотът на Red Bell поучи наказание от 10 секунди за действията си, което обаче не промени класирането.

"Трябваше да запазя хладнокръвие, което бе трудно на моменти. В 28 години в професията съм се състезавал с много различни пилоти и някои от най-добрите прекрачват границата. За тях не важат правилата или те просто не мислят за това. Макс определено е от тях. Толкова много пъти избягвах сблъсък с него. Нямам против да го правя, защото така оцелявам още един ден", коментира Хамилтън след успеха си в Джеда.

Една от най-оспорваните битки за титлата в историята на Формула 1 ще се реши в неделя по време на Гран при на Абу Даби.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.

Свързани новини