Отидете към основна версия

3 072 38

„Да питаме хората, дали стадион „Българска армия“ да остане в Борисовата градина или да се премести в Люлин“

  • цска-
  • българска армия-
  • референдум

Подобно предложение бе внесено в Общинския съвет в София

Снимка: Shutterstock

Общинският съвет в София скоро може да подложи на обсъждане организирането на референдум по темата с новия стадион на ЦСКА. Подобно предложение е постъпило в деловодството, според което „Българска армия“ не бива да се намира в толкова ключово за столицата място, научихме от Novsport.

Мъж на име Илиян Петров е пуснал писмено предложението си, с което призовава за обществено допитване, за да могат софиянци да решат съдбата на стадиона.

Предлагам градски референдум. Предложението ми е цялата база да бъде извадена от Борисовата градина, защото това е дискриминация спрямо останалите клубове. Базата на ЦСКА трябва да е в Люлин, например. Махането на стадиона на ЦСКА ще помогне на много клубове да идват и да тренират. Например на Левски и Славия. Ще се махнат свърталищата на агитки. Мнението ми е, че тези имоти не трябва да се дават на човек като Гриша Ганчев“, гласи част от писмото.

Не е ясно засега как общинарите ще приемат идеята, но едно е сигурно - „червените“ фенове едва ли ще останат доволни, защото идеята за строеж на нов стадион при всички положения ще се забави, а в най-лошия случай би могла изцяло да пропадне, ако собственикът на клуба не приеме промяната на локацията.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.

Свързани новини