Отидете към основна версия

2 358 12

Футболен бос скочи на Кирил Домусчиев за премахването на ограниченията за чужденци: Явно той ръководи БФС!

  • кирил домусчиев-
  • лудогорец-
  • бфс-
  • септември-
  • румен чандъров

Решението шокира редица футболни деятели у нас

Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз (БФС) изненада мнозина с решението си да премахне ограниченията за чуждестранни футболисти в първото и второто ниво на родния футбол, а дори някои пряко обвиниха за това собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Нападката идва от боса на Септември София Румен Чандъров.

Естествено, че такова решение ще е скрито. Питайте Домусчиев за това решение, а не мен. Явно той ръководи Футболния съюз. Честно казано, нямам идея защо се прави. Откъде да знам аз. Никакво допитване няма до клубовете. Това решение си е взето отвътре. Аз го разбрах онзи ден. Направо подготвено и гласувано, и приключено. Така правят те и понеже има зависимости от президенти, това се случва. Такива неща ще продължат да стават. Така ръководят те футбола в интерес на българските клубове. Аз чужденци не искам да развивам“, каза той в интервю за „Тема Спорт“.

Именно големите клубове у нас ще бъдат най-облагодетелствани от отпадането на ограниченията, тъй като е видимо, че Лудогорец и ЦСКА залагат най-вече на футболисти извън школата и местното първенство. Подобна е и практиката в Левски, но от периода преди дълбоката финансова криза, в която изпадна.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 25 гласа.

Свързани новини