Отидете към основна версия

29 158 48

Световният номер 1 в мъжкия тенис нанесе тежък удар на Русия

  • даниил медведев-
  • русия-
  • световният номер 1

В знак на протест той премахна руското знаме от акаунта си в социалната мрежа Instagram

Снимка: EPA/БГНЕС

От една седмица Украйна е разтърсвана от бомбардировки след започната от руския президент Владимир Путин военна инвазия.

Хиляди военни загубиха живота си, а още стотици цивилни граждани станаха жертва на действията на руската агресия. Голям брой знаменитости се обявиха в подкрепа на Украйна, като изключение не прави и светът на тениса вече пореден ден.

Руските тенисисти Анастасия Павлюченкова, Андрей Рубльов и Даниил Медведев неколкократно призоваха за мир и изразиха своето недоволство от политиката на родната си страна.

Днес Медведев предприе още по-сериозна крачка в тази посока, след като в знак на протест премахна руското знаме от акаунта си в социалната мрежа Instagram.

"Всички деца имат мечти, животът им тепърва започва. Толкова много хубави преживявания им предстоят: първите приятелства, първите незабравими емоции. Всичко, което чувстват и виждат, се случва за първи път в живота им. Затова искам да призова за мир в света, за мир между държавите. Децата се раждат с вътрешно чувство за доверие към света, те са изпълнени с вяра към всичко: в хората, в любовта, в сигурността, в справедливостта, в живота. Нека бъдем заедно и им покажем, че е вярно, защото нито едно дете не трябва да спира да мечтае", написа наскоро Медведев в социалните мрежи.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 181 гласа.

Свързани новини