Отидете към основна версия

1 022 1

Интер чака още €85 млн. от трансфера на Лукаку в Челси

  • ромелу лукаку-
  • интер-
  • челси

Ситуацията за „сините от Стамфорд Бридж“ изглежда се влошава с всеки изминал ден

Снимка: БГНЕС

Малко известен факт от света на футбола е, че колосалните суми за трансфери, които се обявяват, рядко биват изплащани на момента, а биват разсрочвани за период от няколко години. Такъв е случаят и с Ромелу Лукаку, който счупи рекорда за Челси, когато бе съобщено, че той ще струва €113 млн., за да се завърне в бившия си клуб. Оказва се, че едва €28 млн. от тях до момента са били преведено по сметката на Интер или поне така твърдят британските таблоиди.

28-годишният таран стартира зашеметяващо повторния си престой на „Стамфорд Бридж“, като вкара гол срещу Арсенал, два срещу Астън Вила и веднъж се разписа във вратата на Зенит в Шампионската лига. Някъде там обаче нещо се обърка за него, след това лекуваше контузия в глезена, в последствие се зарази с COVID-19 и дори даде онова скандално интервю за Sky Sports, за да обяви, че треньорът Томас Тухел не го използва така, както му е било обещано.

„Сините от Стамфорд Бридж“ съвсем скоро ще трябва да пуснат втория транш по сделката за белгиеца, който също се очаква да бъде в размер на около €30 млн.

Общо Челси дължи още €85 млн. на Интер, докато не се изплати напълно за екзотичната си придобивка, а това на този етап изглежда невъзможно с оглед санкциите, които търпи клуба в следствие на решенията на Великобритания, засягащи собственика Роман Абрамович.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини