Last news in Fakti

15 Март, 2022 09:34 3 655 6

Чудовищна оферта от 2,7 милиарда паунда за Челси

  • челси-
  • висша лига-
  • роман абрамович-
  • футбол

Саудитската медийна група е отправила колосална оферта, след като Роман Абрамович обяви клуба за продажба

Чудовищна оферта от 2,7 милиарда паунда за Челси - 1
Снимка: БГНЕС

В офисите на футболния Челси е постъпила чудовищна оферта на стойност 2,7 милиарда британски лири (3,5 млрд. долара) от Saudi Media Group, твърдят британските доклади.

Бен Джейкъбс от CBS Sports съобщава, че саудитската медийна група е отправила колосална оферта, след като Роман Абрамович обяви клуба за продажба. Мохамед Алкерейджи е голям фен на Челси и ръководи частния консорциум без преки връзки с правителството на арабската държава.

В друг туит Джейкъбс добави: „Има подкрепа от висшите лица в Саудитска Арабия в намирането на финансиране и партньори, но финансиране от страната няма и с цент. Мохамед бин Халид Ал Сауд няма никаква пряка връзка“.

Интересното е, че Ал Сауд е председател на най-големия телеком в страната Saudi Telecom Company, а към акциите на отбора от Висшата лига назря сериозен интерес, след като руснакът Абрамович обяви клуба за продан. Твърди се също така, че няколко американски милиардери се интересуват от закупуването на клуба, включително собственикът на Ню Йорк Джетс Уди Джонсън.

Сега обаче те ще имат много сериозна конкуренция пред себе си, след като Saudi Media Group влиза в битката за наддаване за Челси. Очаква се да има решение от великобританското правителство в близките дни за бъдещето на клуба от западен Лондон


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стара Загора

    13 1 Отговор
    Няма ли кой да дойде да наддава за Берое? :)))))))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    Не да продава , няма да получи и пени‼️ Взимат му го както едно време Адолф е взимал от евреите ‼️

    Коментиран от #5

  • 4 ponti

    12 1 Отговор
    Бай Роман притежава играчка, за която наддават от 2.7млрд!!!! паунда, а те ще му налагат санкции.. УАААХАХАХАХАХАХАХХАХ!!!! Сигурно се търкаля от смях!
  • 5 456

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аз ако съм на негово място няма да го продам и ще го оставя да фалира.
  • 6 kgugkо

    1 0 Отговор
    "...великобританското правителство"? Павка, къде ви намират такива скици?