Отидете към основна версия

3 462 7

Появиха се още съмнителни документи по случая с „клуба-фантом“, гласувал на конгреса на БФС

  • стандарт шивачево-
  • бфс-
  • радостин василев-
  • мария григорова-
  • динко николов

Според тях председателят на УС на клуба е бил представляван от пълномощник пред Търговския регистър

Снимка: БГНЕС

Казусът с аматьорския футболен клуб Стандарт Шивачево продължава да се заплита, като този път родното издание Sportal публикува ново тесте с документи, според които председателят на Управителния съвет на клуба Динко Николов е дал пълномощно на адвокат Мария Григорова, който да го представлява пред съответните органи.

Николов заяви в показанията си пред Министерството на младежта и спорта, че клубът му не изпълнява спортна дейност от 2019 г. насам и никога не е упълномощявал свои представители в подписването на каквито и да било документи касаещи работата на Стандарт.

От БФС обаче публикуваха заверена документация пред Търговския регистър, че тимът е излъчил свой делегат на конгреса на 12 октомври 2021 г. съвсем по законовия ред.

Новата публикация показва, че Динко Николов е дал пълномощно на адв. Григорова, като именно тя взема дейно участие в придвижването на документацията. Сред тях има корекция на името на един от членовете на Управителния съвет, какъвто е и казусът с Виолета Дянкова, чието моминско име е Атанасова.

Лично спортният министър се зае с този казус, като определи Стандарт Шивачево за „клуб-фантом“, за да задейства процедурата по изясняване на случая и предоставянето на цялата информация на разследващите органи, защото очевидно нарушение на законите в България. Вариантите са два - ръководството на БФС е фалшифицирало документите на клуба или Динко Николов и колегите му целенасочено лъжат за фалшификацията. При всички положения съдът ще трябва да се произнесе в едната или другата посока и да последват сериозни наказания за виновниците.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини