Отидете към основна версия

1 570 14

САЩ спечелиха „Дербито на ядрените нации“

  • сащ-
  • иран-
  • катар 2022

Залогът бе класиране на елиминациите на Мондиала

Снимка: БГНЕС

САЩ официално се класираха за 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Катар, след като победи с 0:1 Иран в „Дербито на ядрените нации“.

Кристиян Пулишич вкара единственото попадение в срещата след страхотна асистенция с глава на Сержиньо Дест в наказателното поле.

„Янките“ създадоха още много други положения, за да си гарантират трите точки, които изпратиха тима на второто място в Група B, но до втори гол така и не се стигна.

„Персите“ така останаха в играта до самия ѝ край, като дори в 99' имаха претенции за дузпа срещу Мехди Тареми, но испанската бригада от съдии не видя достатъчно основания, за да отсъди такава. Трябва да признаем, че решението бе справедливо, защото таранът на Порто просто искаше да си изпроси нарушение, усещайки докосването на съперник.

САЩ събраха актив от 5 точки и ще последват Англия във фазата на елиминациите, докато Иран и Уелс ще си стегнат куфарите, за да се приберат у дома. „Драконите“ имат дълъг път, но иранците могат да са си по домовете след час-два.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.

Свързани новини