Отидете към основна версия

1 319 2

Милан си върна на ПСЖ в Шампионската лига

  • милан-
  • шампионска лига-
  • футбол

С тази победа „росонерите“ си върнаха частично за поражението с 0:3 на „Парк де Пренс“ преди няколко седмици

Милан победи Пари Сен Жермен с 2:1 в мач от четвърти кръг на груповата фаза на Шампионска лига. С тази победа „росонерите“ си върнаха частично за поражението с 0:3 на „Парк де Пренс“ преди няколко седмици.

С тази победа на Милан група Н се завърза изключително много. Борусия Дортмунд е начело със 7 точки, ПСЖ е втори с 6, Милан трети с 5, а Нюкасъл е последен с 4.

„Дявола“ направи обрат срещу „принцовете“, след като рано-рано изостана с гол на бившия бранител на Интер – Милан Шкринияр. Почти веднага италианците изравниха с бижу на Рафаел Леао, наподобяващо задна ножица. Победата за 7-кратния европейски шампион донесе Оливие Жиру, отбелязал в началото на второто полувреме.

Двубоят на „Сан Сиро“ предложи куп интересни положения пред двете врати, две уцелени греди от парижани, както и безброй освирквания към стража на ПСЖ – Джанлуиджи Донарума, преминал в Париж именно от Милан като свободен агент.

Малко след това техничен удар на Дембеле се спря в напречната греда, а в ответната атака домакините организираха опасна контраатака, но при изстрела на Жиру топката профуча покрай вратата. След изминаването на половин час игра, Донарума направи страхотно спасяване при удар от фал на Юнус Муса.

Седем минути преди да свърши полувремето Леао можеше да се превърне в герой за своите, след като излъга трима противници и стреля. За негово нещастие топката мина до гредата.

Второто полувреме започна фантастично за "росонерите", които поведоха с 2:1. Пет минути след началото на частта Тео Ернандес отправи страхотно центриране от левия фланг към Оливие Жури, който наскочи Милан Шкринияр и прати топката във вратата на Донарума.

В течение на втората част Милан доста уби темпото на своя съперник и дори взе инициативата в свои ръце. На освирквания през целия мач Донарума му се наложи да прави две съдбоносни спасявания. Първото бе при удар от фал на Тео Ернандес, а второто при фалцов удар на Ноа Окафор.

Малко преди да изтече редовното време авторът на третия гол в Париж преди седмици - Канг Ин Лий, уцели лявата греда на Менян, но с това се изчерпа всичко интересно в мача.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини