Отидете към основна версия

1 510 4

Председателят на "Левски на левскарите": Клубът практически е собственост на външна компания

  • димитър костадинов-
  • управителен съвет-
  • общо събрание-
  • акционерите-
  • левски-
  • левски на левскарите-
  • стоилов-
  • мило борисов

Димитър Костадинов говори след края на Общото събрание на акционерите

Снимка: БГНЕС

Председателят на Сдружение "Левски на левскарите" Димитър Костадинов говори след края на Общото събрание на акционерите, което се състоя по-рано днес на стадион "Георги Аспарухов". Той заяви, че този принцип на разпределение на собствеността и начинът, по който се формират Надзорния и Управителен съвет е олицетворение на модела "бащица" в най-изрватения му вид, предаде Спортал.

"Влизането на Мило Борисов в Надзорния съвет говори за това, което е факт вече от доста години и за което се води спор между привържениците. Нашата теза днес се доказа - а именно, че Левски практически е собственост на външна за клуба компания със собственик Мило Борисов. Неговите служители продължават да са в Управителния съвет. Всички участници от Управителния съвет на нашето Сдружение ще дискутираме.

От 2021 година Левски се управлява от външна компания, от офисите извън стадион "Георги Аспарухов". Неслучайно това го заяви Станимир Стоилов в дългата си пресконференция преди да напусне клуба миналата година. Все още има левскари, които не са разбрали защо Мъри си тръгна. Именно заради това - скрити собственици и поставени лидери.

Продуктът от работата на Стоилов и неговия екип беше разпродаден. В касата на клуба влязоха огромни за българските стандарти средства, с които тези хора, които управляват клуба в момента, успяха да стабилизират финансово и опасенията им да се покажат в общественото пространство ги няма. Клубът е стабилен, печели, хората се радват, всички празнуваме победи. Преди това бяха доста по-предпазливи и се криеха зад фигурата на Наско Сираков. Ние не сме очаквали работа само в рамките на година и половина на екипа на Станимир Стоилов да доведе до такива огромни финансови резултати, с които в момента те заявяват, че са спасили Левски.

Дадоха ни отговори на всички въпроси. Ще се аргументираме защо и как сме гласували по всички точки от дневния ред и ще предоставим информация как ни е било отговорено на всички точки от нашия така наречен от тях "въпросник".

Не е имало скандали. Тонът беше по-скоро добър. Може би имаше някои неща, които не са му харесали на г-н Йовов в нашите изказвания. Ние говорим за принципни неща, не за конкретни имена. Ще продължаваме да говорим и да застъпваме тезата, че Левски се управлява от хора, които са спуснати от центрове извън "Тодорини кукли" №47. Нито сме изненадани, нито са ни казали нещо, което не сме очаквали да чуем. Принципът на разпределението на собствеността и на управлението на клуба, начинът, по който се формират Надзорния и Управителния съвет - това за нас е моделът "бащица" в най-извратения му вид", каза Костадинов пред медиите.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.

Свързани новини