Отидете към основна версия

616 1

Кардиф Сити претендира за 120 млн. евро от Нант за смъртта на Емилиано Сала

  • емилиано сала-
  • кардиф-
  • нант-
  • съд-
  • футболист

Според анализ на изкуствен интелект на толкова се равняват щетите от тяхното изпадане

Снимка: БГНЕС/EПA

Френското издание “L'Equpe” съобщава, че уелският отбор Кардиф Сити, който се подвизава в Чемпиъншип, след като изпадна от Висшата лига през 2019 г., е подала иск в Търговския съд на Нант, търсейки щети, свързани с изпадането им от елита на Англия, което според тях се дължи отчасти на смъртта на Сала.

Уелската страна основава иска си за обезщетение на анализ на “Analytics FC”, компания за изкуствен интелект, която изчислява, че головете на аржентинския нападател са можели да им дадат 54,2% шанс да избегнат изпадане.

Правният и финансов експерт Морис Нусенбаум оцени финансовите загуби на Кардиф Сити от изпадане и репутационни щети на около 120 млн. евро

От своя страна Нант е подал насрещен иск, който според “L'Equipe” се основава на "морални щети", и настоява Кардиф да бъде глобен за безобразен иск.

Да си припомним историята на починалия по трагичен начин футболист:

Кардиф Сити беше договорил сделка на стойност над 6,8 млн. евро с Нант за подписа на Емилиано Салаф от френския клуб, но самолетът на Piper Malibu, превозващ Сала до Уелс, за да подпише с уелския клуб, се разби в Ламанша.

Частният самолет, в който е пътувал нападателят, е загубил следите си на около 20 километра северно от английския остров Гърнси.

На 3 февруари останките от Piper PA-46 Malibu, регистрация N264DB, бяха открити на дъното на Ламанша. На 4 февруари е намерено тяло в потопения самолет, на 6 февруари то е извадено, а на 7 февруари е потвърдено, че тялото е на Емилиано Сала, който е погребан на 16 февруари в град Прогресо.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Джошуа на съд за превишена скорост

    Антъни Джошуа се призна за виновен по обвинение за превишена скорост, дни преди да бъде нокаутиран от Даниел Дюбоа, пише Мирър. 34-годишният боксьо ...
    вчера в 21:22 ч.
    762
    1