Отидете към основна версия

817 1

Англия се върна на победния път в Лига на нациите (ВИДЕО)

  • англия-
  • футбол-
  • лига на нациите-
  • финландия

Успехът на „трите лъва” дойде само три дни след шокиращата загуба от Гърция на „Уембли”


Отборът на Англия записа солидна победа с 3:1 при визитата си на Финландия в мач от Лига на нациите. Успехът на „трите лъва” дойде само три дни след шокиращата загуба от Гърция на „Уембли”.

Джак Грийлиш, Трент Александър-Арнолд и Деклан Райс вкараха за гостите, докато точен в края на мача за Финландия бе Арту Хосконен.

Отборът на Англия започна много по-настоятелно срещата, като в първите пет минути на двубоя в Хелзинки, „трите лъва” владееха топката в 77% от времето. Въпреки териториалното предимство обаче, чистите положения пред вратата на домакините липсваха. Първият интересен шанс в срещата дойде в 7-ата минута, когато след грешка при изнасянето на топката, домакините организираха контраатака, която бе завършена с удар на Кескинен в аут.

Гостите отговориха с два поредни корнера, като при втория англичаните стигнаха до удар на Александър-Арнолд, който в този мач започна на левия бек и бе една от изненадите в състава на Лий Карсли. Изстрелът на бранителя на Ливърпул обаче бе блокиран от футболист в бяло.

По-добрият старт на гостите даде резултат след осемнадесет минути игра. Джак Грийлиш откри резултата след фамозен пас на Анхел Гомес, който изведе своя съотборник зад отбраната на домакините, а за звездата на Манчестър Сити не остана нищо друго освен да реализира един от най-лесните си голове в своята кариера.

В 34-ата минута Деклан Райс имаше страхотна възможност да удвои преднината на своя тим. Той бе намерен отлично в наказателното поле с дълъг пас от Джуд Белингам. Райс овладя във въздуха с десния крак и веднага стреля с левия, но ударът му бе блокиран от защитник на Финландия, който изби кожното кълбо

Малко преди почивката домакините стигнаха до много добра възможност, която обаче бе пропусната от Фредерик Йенсен. Централният нападател получи на границата на наказателното поле, преодоля на скорост Александър-Арнолд, но ударът му също бе блокиран.

Бенджамин Калман също имаше възможност да стреля към английската врата, но неговият удар не затрудни вратаря на гостите в този мач Дийн Хендерсън.

Втората част отново започна с натиск на гостите, но домакините бяха тези, които имаха уникален шанс да реализират попадение в 56-ата минута. След атака отляво за Финландия, топката бе центрирана около границата на вратарското поле, където Фредерик Йенсен се измъкна от опеката бранителите на „трите лъва”, но от няколко метра не успя да уцели вратата, пращайки топката високо над нея.

Англичаните отговориха с опасно нападения отляво, при което Джуд Белингам нахлу в пеналта, но острият му пас бе пресечен от вратаря на домакините.

Футболистите на Лий Карсли значително улесниха задачата си четвърт час преди края на редовното време, когато „трите лъва” увеличиха преднината си. Това се случи благодарение на Трент Александър-Арнолд, който реализира страхотно попадение от пряк свободен удар. Защитникът на Ливърпул изпълни по безупречен начин фал от над двадесет метра, пращайки топката неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата. Това бе четвърти гол за Александър-Арнолд с националната фланелка на Англия.

В 84-ата минута Деклан Райс реши всичко в срещата, отбелязвайки от близка дистанция след пас на Оли Уоткинс отляво. Само три минути след третото попадение на англичаните, Финландия успя да намали пасива си, реализирайки за 1:3. Арту Хосконен засече с глава центриране от ъглов удар и върна надеждите на своите в мача.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини