Отидете към основна версия

459 2

ЦСКА се прицели в албанския национал Анди Хадрой

  • цска-
  • защитник-
  • албанец

ЦСКА няма да пуснат Станислав Шопов без пари на "Колежа".

Снимка: YouTube

ЦСКА следи под лупа албанския национал Анди Хадрой от тима на Партизани (Тирана). Той е на 25 години и има 3 мача за родината си, пише "Мач Телеграф", цитиран от Топспорт.

Онзи ден се появи информация, че спортният директор на "червените" Филип Филипов е отишъл в Прага, като се предполага, че целта на неговото посещение е била мачът от Лигата на нациите между Чехия и Албания, завършил 2:0.

За съжаление на Филипов обаче, селекционерът на албанците Силвиньо не пусна Анди Хадрой и за минута. Въпреки това ЦСКА ще продължи да следи 25-годишния футболист и е възможно да изпрати оферта за него през януари. От първенството на съседно Косово "армейците" привлякоха капитана на Балкани (Суха река) - Лумбард Делова.

В своята кариера Анди Хадрой е играл за Шкендия (Тирана), Лачи и Билис. Част е от Партизани (Тирана) от 2021 г.

"Червените" се нуждаят от дългосрочно решение на десния фланг на защитата, защото договорът на Тибо Вион изтича и няма да бъде подновен, а формата на Иван Турицов е много незадоволителна. Вариант е и младокът Мартин Стойчев, който обаче се възстановява от тежка травма и не е ясно кога ще си върне оптималната форма.

В събота капитанът на Ботев (Пд) - Ивелин Попов - подсказа, че се задава трансфер на Станислав Шопов в родния му клуб, където ще играе отново с Никола Илиев. Както е известно, ден по-рано Шопов асистира на Илиев за гола му срещу Германия при загубата на "лъвчетата" с 1:2.

От ЦСКА знаят много добре за интереса на Ботев към Шопов, но няма да го пуснат без пари на "Колежа". Договорът на талантливия футболист с "червените" е до лятото на 2025 г. и той няма как да отиде като свободен агент в Ботев. Предполага се, че ако има трансфер през зимата, то в касата на ЦСКА ще влезе някаква сума, макар и не много голяма.

"Армейците" привлякоха Станислав Шопов от Хееренвеен през 2022 г. До момента той има 75 мача за ЦСКА във всички турнири, в които е вкарал 5 гола и е дал 3 асистенции, пише "Мач Телеграф", цитиран от Топспорт.

Междувременно левият бек на ЦСКА Мика Пинто в събота започна като титуляр и игра 61 минути за Люксембург при нулевото равенство срещу България в мач от Лигата на нациите.

С появата сина терена 31-годишният Пинто влезе в историята на ЦСКА. Той стана едва третият футболист в историята на клуба, играл срещу България за националния си отбор.

Другите двама са Ристе Милославов и Флорентин Петре.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини