Отидете към основна версия

577 7

Футболните ни национали заминаха за Северна Ирландия

  • северна българия-
  • футбол-
  • национали

В лагера ни няма контузени

Снимка: YouTube

Българският национален отбор по футбол замина в добро настроение за Белфаст с чартърен полет от Летище Пловдив, предаде БТА. Селекционерът Илиан Илиев не говори пред медиите по предварителен план, а в състава има едно ново лице – Ангел Лясков.

Левият защитник на Локомотив Пловдив беше извикан вчера по спешност, след като се оказа, че трима отпадат поради наказания заради натрупани жълти картони. На мача с Люксембург в събота, който завърши 0:0, втора санкция в четирите мача до момента получиха Александър Колев от атаката на тима, както и бранителите Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер. Илиев имаше в плановете си покана и за Кристиан Димитров, но централният бранител на Левски е с травма след контролата на "сините" срещу Хебър в петък на "Герена", спечелена с 4:0.

Така Илиев ще трябва да намери заместници на наказаните сред останалите 23-а играчи от групата. Добрата новина за него е, че няма контузени, а дори и травмираните от срещата с Люксембург са напълно възстановени.

Групата на БФС по традиция се води от президента Георги Иванов, а заедно с него са вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев и директорите Кирил Котев и Добрин Гьонов.

Пресконференцията на българския селекционер е тази вечер от 21:00 часа българско време, а веднага след това е и официалната тренировка на "Уинздор парк“.

Преди четвъртия кръг в група С/3 на турнира Лига на Нациите Беларус и България имат по 5 точки, следва Северна Ирландия с 4 и Люксембург с 1. Мачът Северна Ирландия - България е утре, вторник, от 21:45 часа българско време. Със същия начален час в унгарския град Залаегерсег играят Беларус и Люксембург.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини