Отидете към основна версия

10 750 3

До 2020 година се очаква да бъдат похарчени 25 милиарда за автономни технологии

Според доклад на AlixPartners, в който са използвани проучванията на Dolcera и IHS Auotomotive, след четири години сумата използвана за разработването на технологии за автономно управление ще достигне до 25 милиарда долара. По-голямата част от тях или близо 15 милиарда се очаква да бъдат похарчени за системи за предотвратяване на катастрофи и навигационни системи. Другата част от близо 10 милиарда долара ще бъде използвана за радари и ултразвукови сензори. 

Технологията, която в момента е най-интересна за производителите е lidar - определяне на дистанцията на обекти със светлинен лъч, като фирмите заинтересовани от нея са Continental AG, Robert Bosch GmbH, Valeo, Autoliv, Delphi и Denso. Индийският гигант Mahindra пригежаващ SsangYong и Pininfarina също се е насочил с пълни сили към автономните технологии. От своя страна правителството на Индия също иска до 2030 година всички автомобили да бъдат електрически и това е може би страната, която най-много страда от превозните средства с двигатели с вътрешно горене.

Инциденти подобни на този с Tesla за в бъдеще не са невъзможни. Но на фона на ежедневните катастрофи по света предизвиквани от човещки грешки, това е само една песъчинка.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини