Отидете към основна версия

10 169 7

Samsung изтегля Galaxy Note 7

  • samsung-
  • galaxy note 7

Samsung обяви, че преустановява продажбите и доставките на представения преди дни флагмански смартфон Galaxy Note 7 заради многобройни сигнали за проблеми с батерията. Продадените до момента апарати ще бъдат заменени с нови.

Оплакванията от самозапалвания при зареждане на батерията, забиване на операционната система, прегряване и циклично презареждане започнаха веднага след старта на продажбите на 19 август. 10 дни по-късно Samsung престана да приема поръчки за Galaxy Note 7.

В официалното съобщение до медиите се твърди, че корейският производител ще се нуждае от около 2 седмици, за да подготви резервни смартфони за подмяна на вече продадените. ПРоблемите с новия смартфон обаче се отразиха тутакси на пазарната капитализация на Samsung, която спадна със $7 млрд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Защо се самозапалва Samsung Galaxy Note 7

    Първоначално, анализирайки последствията от самозапалването на смартфоните Samsung Galaxy Note 7, специалистите прогнозираха бързо възстановяване на р ...
    14.09.2016
    8 512
    5
  • Samsung Galaxy подпали автомобил (ВИДЕО)

    Телефон експлодира и унищожи автомобил, съобщи Ей Би Си нюз. Инцидентът е станал в американския щат Флорида. Собственикът на Jeep-а заяви, че е ост ...
    09.09.2016
    20 785
    18