Отидете към основна версия

50 114 40

Европа ще забрани двигателите с вътрешно горене

  • европа-
  • двигатели с вътрешно горене-
  • електромобили-
  • дизел-
  • бензин

Миналата година Германия подписа Парижкото споразумение за промените в климата, съгласно което страната е длъжна да намали емисиите на въглероден диоксид с 95% до 2050 година. Германците анализират сериозно обстановката в страната още сега, като отчитат, че една пета част от тези вредни емисии се дължи на автомобилите и по-конкретно на тези, оборудвани с двигатели с вътрешно горене.

Поради тази причина германците обмислят пълното спиране от производство на двигателите с вътрешно горене. По данни на Der Spiegel, ако това се случи, то действието ще бъде последвано и от останалите страни в Европейския съюз. Според информацията на немското издание, властите в Германия обсъждат възможността това да се случи през 2030 година.

Ако бъде взето решението, то след 14 години в Европа няма да се произвеждат и продават нови автомобили с двигатели с вътрешно горене. Идеята е да се премине към изцяло електрически и хибридни автомобили, а и към превозни средства, задвижвани от водород. Ще припомним, че към момента 97% от всички автомобили в Евросъюза са оборудвани с двигатели с вътрешно горене.

По прогнози на компанията PricewaterhouseCoopers (PwC), към 2028 година електромобилите в Европа ще са 35% от всички продажби. Хибридите ще заемат дял от 19%, а 28% ще останат автомобилите, задвижвани с бензин и дизел. Останалият процентен дял ще е за автомобили с друго алтернативно задвижване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Белгия спира употребата на бензин А-95

    От 1 януари в Белгия официално спира продажбата на бензин А-95, съобщават местни медии. Някои от най-големите вериги бензиностанции вече са предприели ...
    29.12.2016
    19 314
    32