Отидете към основна версия

1 748 1

Хеликоптеро-триколка готова за подвизи - PAL-V Liberty

Комбинирането на пътни и летателни превозни средства е нещо, което е заседнало в мозъците на хората от векове. Прилагането му обаче, така и не видя реален и добър пример, но сега то е в нов подем и това е един от първите добри примери. Той е наречен Liberty и разработването му от холандската компания PAL-V отнема няколко години тежък труд, но сега те са готови за полет и вече приемат поръчки.

Изпълнителният директор - Роберт Дингеманс споделя, че след години работа и побеждаване на техническите и квалификационни перипети, екипът им успява да създаде иновативен летящ автомобил, който покрива всички стандарти за безопасност, определени от регулаторните органи по света.

Машината използва два отделни двигателя Rotax за всяко от задвижванията и има пропорцията на нормален автомобил. За движение по пътя Liberty има мощност от 100 конски сили, която достава максимална скорост от 160 км/ч с ускорение от 0 до 100 за 9 секунди. Разхода достига до приличните 7.6 литра на 100 км, като обсега достига цели 1315 километра.

В режим на летене мощността е двойна - точно 200 конски сили, като скоростта се увеличава до 180 км/ч с две нива на круиз режим - икономичен с 140 км/ч и бърз с 160 км/ч. В икономичния, обсега на полет достига до 500 километра, а височината до 3500 метра. Liberty е дълъг 4 метра и има височина от 1.7 метра в пътен режим, а при разгъване на перките става съответно 6.1 на 3.2 метра, като теглото му е само 644 килограма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини