Отидете към основна версия

8 139 3

Как се крадат биткойни?

  • биткойн-
  • криптовалута-
  • хакери-
  • кражба

Собствениците на криптовалути не трябва да са толкова спокойни за състоянието си, защото в мрежата действат две много опасни групи хакери. Първата от тях пуска вирус, който променя адреса на виртуалния портфейл, а втората се възползва от слабост в програмата за "копаене" и краде криптовалутата директно от там. Първата група хакери обаче е "заработила" доста повече. Ето и по-конкретно как се крадат биткойни.

Изобретателните хакери, които пускат вирус, променящ адреса действат по следния начин. Обикновено ключът, който се използва за виртуалния портфейл е много дълъг - около 20 символа. В болшинството от случаите той не се въвежда на ръка, а се копира и пейства. Именно тогава вирусът CryptoShuffler подменя адреса. До момента по този начин са откраднати 23 биткойна - сума, равняваща се приблизително на $165 000.

Втората група хакери използва доста по-сложен и хитроумен начин за кражба. Тяхната цел е операционната система ethOS, с помощта на която се копае валутата Ethereum. Специален бот се внедрява и намира подходящ момент да "види" паролата и да получи достъп до системата. След това нещата стават много прости. Те променят адреса на портфейла. Към момента този способ не носи особено големи печалби. Групата е успяла да открадне криптовалута на стойност от едва $611.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Биткойнът надмина 10 000 USD

    Над 10 000 USD е вече цената на 1 bitcoin. Темповете, с които поскъпва криптовалутата, може да доведе до достигане на нива от 11 000 USD днес или най- ...
    29.11.2017
    5 437
    3