Отидете към основна версия

2 728 0

Илон Мъск отрече да е създавал биткойн

  • илон мъск-
  • сатоши накамото-
  • биткойн-
  • криптовалута

Шефът на Tesla и SpaceX опроверга слуховете, че е създател на най-популярната криптовалута. Вчера Сахил Гупта, студент по информатика в Йейлския университет и бивш стажант в авиокосмическата компания на Илон Мъск, изрази хипотезата, че именно той стои зад името Сатоши Накамото, смятан за "баща" на биткойна.

"Това не е вярно. Преди няколко години един приятел ми прати част от биткойн, но изобщо не знам къде е в момента", написа Мъск в Twitter.


Подозренията на Сахил Гупта, че Мъск е митичният Сатоши Накамото, бързо бяха разпространени от медиите. Според профила на японеца в P2P Foundation, той е роден през 1975 г. и живее и работи в родината си. Истинската му самоличност обаче остава тайна, а заподозрени в авторството на биткойна са най-вече американски и европейски експерти по криптография и компютърни науки.

Междувременно биткойнът поскъпна до $9 900 доближи психологическата граница от $10 000. Смята се, че Сатоши Накамото или човекът, който се крие зад това име, разполага с около 1 000 000 биткойна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Биткойнът чупи рекорди

    Криптовалутата биткойн продължава да чупи рекорди. Само преди седем дни тя покори психологическата граница от $10 000. В неделя обаче биткойнът се ...
    04.12.2017
    2 361
    4
  • Заподозряха Илон Мъск в създаването на биткойна

    Бивш сътрудник в SpaceX подозира, че Илон Мъск е един от създателите на най-популярната криптовалута. Сахил Гупта, студент по информатика в Йейлския у ...
    27.11.2017
    7 564
    19