Отидете към основна версия

21 574 61

"Калашников" извади конкурент на Tesla

  • калашников-
  • иж-
  • tesla

Руският концерн "Калашников" представи прототип на електромобил, построен на базата на ИЖ-2152 "Комби". Според представители на компанията бъдещата серийна версия на CV-1 ще може да съперничи успешно на американската Tesla.

В официалното съобщение до медиите от "Калашников" уточняват, че прототипът представлява "стенд за тестване на разработваните сложни системи", а ретро каросерията служи само за демонстрация на техническите достижения на концерна. Сред тях са "бързодействаща система за модулно управление на източниците на захранване" и "система за оптимален баланс на елементите", без да се уточнява какво значи това.

Електрическото ИЖ има батерия с капацитет 90 кВтч, захранвана от "революционен" инвертор с габарити 50х50х100 см и тегло 50 кг, който може да развие мощност до 1.2 МВт. Системата се контролира от бордови компютър собствена разработка.

Според официалната информация електромоторът на CV-1 развива номинална мощност от 220 кВт и пикова от 500 кВт. Зарядът на акумулаторите стига за изминаването на 350 км. От "Калашников" не споменават нищо за перспективите за серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини