Отидете към основна версия

12 921 29

Какви SUV гуми за зимата да изберем?

  • зимни гуми-
  • nokian-
  • wr suv 4

Предложенията са много, като всеки производител изтъква своите качества пред конкуренцията. Сега ще ви покажем виждането за зимни гуми на най-северният производител на гуми в света Nokian. Финландците представят зимните гуми Nokian WR SUV 4, които са специално разработени за шофиране на SUV-та в Централна и Източна Европа, и осигуряват отлично представяне при сняг, киша и силен дъжд.

Според независимата организация TÜV SÜD именно гумата Nokian WR SUV 4 се справя най-добре по отношение на страничното сцепление на сняг, както и при спиране на сняг и лед. Финландците отбелязват още, че здравата и издръжлива структура на тяхната гума, комбинирана със специално подсилени страници, гарантира, че гумата е стабилна и ще издържи на всички удари и прорези, които може да се получат по време на шофиране. Новата гума Nokian WR SUV 4 се предлага в категории за скорост H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а цялостната селекция обхваща 57 продукта, от 16 до 21 инча. Ето и основните иновации по нея.

• Концепцията Climate Grip – превъзходно представяне на мокри, заснежени и кишави пътища. Насочената шарка на протектора допринася за стабилно усещане при шофиране, предоставя сигурност, висока устойчивост на аквапланинг и ефективен контрол при шофиране в киша. Състояща се от уникална система от ламели, каучукова смес за зимни условия и насочена шарка на протектора, тази иновация овладява всички форми на зимата с лекота и ефективност.

• „Снежните нокти“ (Snow Claws) подсигуряват максимално сцепление на сняг. Те ефективно се захващат за пътната настилка, когато карате в мек сняг или на други меки терени. Освен добавянето на сцепление на сняг, този дизайн подобрява усещането за шофиране при завиване и смяна на пътните ленти.

• Полираните основни канали, придават на гумата стилен вид, но също имат и своята функция. Те ефективно премахват водата и кишата от повърхността на гумата.

• Технологията Aramid Sidewall прави гумата още по-издръжлива. Изключително здравите арамидни влакна в страничната стена на гумата я правят по-издръжлива и сигурна за предизвикателни ситуации на пътя.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини