Отидете към основна версия

6 433 12

Volkswagen тотално сменя модела

  • volkswagen-
  • електромобили-
  • зарядни станции

До 2025-а VW ще изгради 36 000 зарядни станции в Европа

Германците от VW са твърдо решение да преориентират политиката си и да електрифицират всички свои модели. За да направят т.нар. електрическа революция в Европа, те трябва да преобразят и съществуващата зарядна инфраструктура на Стария континент.

За целта от VW са взели решение през следващите пет години да монтират 36 000 зарядни станции за електромобили и хибриди на територията на цяла Европа. 11 000 от тези зарядни станции ще бъдат разработени от Volkswagen и ще бъдат инсталирани във всички дилърски центрове на марката в Европа.

Останалите ще се разработват съвместно с партньорите от групата Elli (Electric Life). Volkswagen смятат, че тези зарядни станции ще са достатъчни за бъдещите масови електромобили, защото според тяхно проучване 70% от електромобилите ще се зареждат в домовете или на работните места на собствениците им.

Volkswagen Elli ще предлага и комплексни решения за зареждане за частни лица и за корпоративни клиенти. С тези решения и с бързите зарядни станции, амбициозната програма "We Charge" има за цел да направи 100 000 зарядни точки по цяла Европа в близките две години.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Новият Volkswagen Tiguan с радикална промяна

    Специалистите от Volkswagen вече подготвят новото поколение на един от най-продаваните кросоувъри - Tiguan. Към момента информацията за новия модел се ...
    02.08.2019
    8 909
    15