Отидете към основна версия

3 437 7

Aston Martin представи хеликоптер

  • aston martin-
  • airbus-
  • хеликоптер-
  • вертолет

Ако Aston Martin действително се бори за оцеляването си, както внушават новините за финансовото състояние на компанията, това изобщо не личи по страничните ѝ проекти. След като се захванаха с архитектура и производство на уиски, главният дизайнер на марката Aston Martin Марек Рейхман и екипът му показаха суперлуксозен вертолет, разработен в сътрудничество с Airbus Corporate Helicopters.

ACH130 Aston Martin Edition е първият опит на британската марка в авиацията. Проектът е отнел цяла година, но ако се съди по реакцията на ръководството, резултатът си струва усилията.

Хеликоптерът на Aston Martin ще се предлага в четири цветови комбинации със съответстващото вътрешно оформление. Първият готов вертолет е боядисан в нюанс на зеленото, наречен Stirling Green, който преминава в черно Jet Black в долната част на кабината, а обтекателите на двигателя са решени в Skyfall Silver.

Ще бъдат достъпни също сиво Xenon Grey, бронз Arizona и преливащо в синьо черно Ultramarine Black. Салонът е тапициран в черен микрофибър в съчетание с кожа Oxford Tan, Pure Black, Cormorant или Ivory.

Използваните материали са същите като в автомобилите на Aston Martin. Облегалките на предните седалки са перфорирани също като в DB11.

Вратите са облечени с естествена кожа, а на различни места в интериора се нанесени щампи с крилете от логото на Aston Martin. На приборното табло има специална табелка със серийния номер и името на собственика.

Цената на ACH130 Aston Martin Edition ще бъде съобщавана само при запитване, но тя със сигурност ще бъде доста по-висока от 3-те милиона долара, необходими за стандартния модел. Доставките започват през първото тримесечие.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Aston Martin пуска уиски

    Aston Martin обяви поредния си необичаен проект. След като представи първия си кросоувър, захвана се с мотоциклети и скочи смело във водите на интерио ...
    27.11.2019
    2 363
    2