Отидете към основна версия

6 074 15

Пътуване на човек до всяка точка на земята за час. Възможно ли е това?

  • военни технологии-
  • сащ-
  • телепортиране
Снимка: Shutterstock

Американското издание The Drive съобщава, че пенсионираният генерал-лейтенант от ВВС на САЩ Стивън Кваст, е заявил на среща в колежа Hillsdale, че САЩ притежават технология, която позволява да се телепортира човек буквално навсякъде по земята за по-малко от един час.

Той добавя, че такава технология може да бъде използвана и в момента, самостоятелно, а не като развитие на съществуващи разработки. Кваст не разкри никакви други подробности, но според медиата може да му се вярва, защото преди това е бил началник на командването за подготовка на военновъздушните сили на САЩ в база в Сан Антонио.

Той има повече от 3 300 летателни часа, включително 650 в бойни действия. Съвсем изненадващо обаче, през септември миналата година Кваст подава оставка. Може би, както казват в медиите, причината може да са неговите изявления за космическите технологии на САЩ.

Какво точно са имали предвид военните, не е известно, но още през април миналата година президентът на SpaceX Гуин Шотуел заяви, че транспортната система Big Falcon Rocket (BFR) може да заработи до 10 години. Системата ще може да достави хора до всяка точка на планетата за по-малко от час.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини