Отидете към основна версия

2 720 14

Илон Мъск възобнови производството в завода на Tesla въпреки забраната на властите

  • tesla-
  • завод-
  • коронавирус

Ръководителят на компанията заяви, че е готов еднолично да понесе наказанията за своето решение, като не изключва дори арест ограничения и забрани, въведени в държавата поради пандемията на коронавирус.

Мъск добави, че ако властите трябва да арестуват някого във връзка с това решение, то това е само той. Във фабриката на Tesla във Фремонт се извършва монтажа на Model Y, Model 3, Model X и Model S, а заводът е бездействащ от 23 март. Това е единственият автомобилен завод в Калифорния, а в него работят около 10 хиляди души.

Засега има ограничения в окръг Аламеда, където се намира офисът на компанията, заради нарушаването на които се предвижда глоба до хиляда долара на ден или до 90 дни затвор. Адвокатите на Tesla обаче заведоха дело с искане действията на администрацията на Аламеда да бъдат обявени за незаконни.

На 9 май изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че ако въпросът за стартирането на производството не бъде решен, ще прехвърли централата на компанията в друг щат, например, в Невада или Тексас. Това изказване бе последвано от изявление от страна на Мъск за възобновяването на работата в завода в Калифорния.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини